Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΝΔ για Τσίπρα: Aνεύθυνος ο χειρισμός των εθνικών θεμάτων

Την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε Σκοπιανή δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία:
«Με τη σημερινή ασόβαρη απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας σε Σκοπιανή δημοσιογράφο, ευχόμενος την επόμενη φορά που θα συναντηθούν να εκπροσωπεί την Γκόρνα Μακεδονία, επιβεβαιώνεται δυστυχώς πόσο ανεύθυνα και επιπόλαια χειρίζεται ο ίδιος και η Κυβέρνησή του τα εθνικά μας θέματα.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του. Για τη Νέα Δημοκρατία δεν νοείται καμία συζήτηση για το όνομα της γείτονος, χωρίς την προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματός της και την απάλειψη κάθε εκδήλωσης αλυτρωτισμού εκ μέρους της».
Τσίπρας: Εύχομαι σε λίγο να συστήνεστε ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija
Μόλις δημοσιογράφος από την ΠΓΔΜ υπέβαλε το ερώτημά της, ο Ελληνας πρωθυπουργός της είπε: «Εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija».
Πρόσθεσε μάλιστα: «Και αυτό έχει μία αξία να το δείτε όλοι σας διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία, να μην πω μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Πριν απαντήσει στα ερωτήματα της σκοπιανής δημοσιογράφου, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε πάντως να… μετριάσει κάπως τις εντυπώσεις: «Ή εν πάσει περιπτώσει οποιοδήποτε άλλο όνομα από κοινού συμφωνήσουμε. Δεν προκρίνω το Gorna. Μπορεί να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ κάτι άλλο», τόνισε.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 Ο Λοΐζος τρομοκρατημένος από την επίθεση εναντίον του αποφασίζει να ζήσει ελεύθερος αγκαλιάζοντας απόλυτα την...