Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κρατούμενοι ξυλοκόπησαν και μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο

Πώς αντέδρασαν τρεις Αλβανοί κρατούμενοι όταν δεσμοφύλακας προσπάθησε να κλείσει τα κελιά της Γ’ πτέρυγας.

Σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους με αυτοσχέδιο μαστίγιο μέσα στη Γ΄ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης αναφέρει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι αρχικά απέκρυψε το περιστατικό και στη συνέχεια το υποβάθμισε.

Η Ομοσπονδία αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της ότι την περασμένη Παρασκευή (9.3.2018) έντιμος, επαρκής και εργατικός, όπως τον χαρακτηρίζει, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, στην προσπάθεια του να κλείσει τα κελιά της Γ’ πτέρυγας που παρέμεναν ανοικτά αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στο χρόνο που έπρεπε η νυκτερινή κατάκλιση, αρχικά απειλήθηκε με μαχαίρι και στην συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους οι οποίοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο.

Ωστόσο δεν υπήρξε «καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση», σημειώνει η Ομοσπονδία, αλλά αντίθετα «το περιστατικό αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί» από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Έτσι, η «κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και η Πολιτική ηγεσία με τον τρόπο αυτό τελούσε σε δικαιολογημένη άγνοια και εμείς μάθαμε για το περιστατικό μετά από την διαρροή του στον ηλεκτρονικό Τύπο».

Μετά από συζητήσεις που κάναμε, συνεχίζει η Ομοσπονδία, «δυστυχώς όχι μόνο επιβεβαιώσαμε ότι το περιστατικό συνέβη, αλλά διαπιστώσαμε ότι η εξέλιξή του ξεπερνά τις όποιες διαρροές που ακολούθησαν».

Και η Ομοσπονδία καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Ενημερώνοντας για μια ακόμη φορά για τα όσα οδυνηρά συμβαίνουν στον εργασιακό μας χώρο επιβεβαιώνουμε τις ρήσεις «και όμως κινείται» και «μη χειρότερα» και προειδοποιούμε για την επερχόμενη βουή. Άραγε ακούει κανείς;».

Newsfish.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ