Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε το Κίνημα Αλλαγής η κ. Φώφη Γεννηματά, από το βήμα του συνεδρίου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

"Είτε γίνουν αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι κοντά. Ουσιαστικά η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο. Τα σύννεφα πάνω από την χώρα έχουν πυκνώσει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αγκομαχεί κάτω από το βάρος των προβλημάτων και των εσωτερικών της αντιθέσεων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ανά πάσα στιγμή. Με την συγκρότηση  Επιτροπής Ψηφοδελτίων για τις Βουλευτικές εκλογές. Με τη λειτουργία ενιαίου Τομέα Αυτοδιοίκησης που θα εισηγηθεί στην Κ.Ε και θα συντονίσει στη συνέχεια  την πολιτική και οργανωτική  μας προετοιμασία για τις  Αυτοδιοικητικές εκλογές", τόνισε η κ. Γεννηματά. Παράλληλα, από το βήμα του συνεδρίου, απηύθυνε "στα εκατομμύρια των αγνοημένων από αυτή την Κυβέρνηση Ελλήνων", όπως ανέφερε.

"Τους λέμε ότι για μας δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη Κεντροαριστερά που δεν ακουμπά πάνω τους κι εκείνοι δεν νοιώθουν ότι μπορούν να ακουμπήσουν σε μας. Δεν μπορεί να υπάρξει Κεντροαριστερά που δεν συναισθάνεται την απόγνωση του ανέργου. Που δεν κατανοεί το μόχθο και τις καθημερινές δυσκολίες του αγρότη, του μεροκαματιάρη, του εργαζόμενου. Που δεν στηρίζει τις  υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας. Που δεν αντιλαμβάνεται ότι η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνικής  και οικονομικής ζωής. Που δεν κατανοεί τις αγωνίες της νέας γενιάς. Ο καθένας και η καθεμιά από όλους αυτούς είναι στο επίκεντρο του δικού μας ενδιαφέροντος. Η δική τους αγωνία και ανάγκη γίνεται η  δική μας έγνοια. Πάνω σε αυτή τη  βάση θα οικοδομήσουμε την πολιτική μας με ενότητα και δράση", ανέφερε.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έφερε στο δώδεκα συν ένα κρίσιμα ζητήματα πολιτικής που μπορούν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας:

-Εθνική Γραμμή για την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση.

-Αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου της χώρας.

-Σταθερό Φορολογικό Σύστημα που διασφαλίζει την δίκαιη διανομή του πλούτου, και την παροχή κινήτρων για την τόνωση της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας, τις επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

-Ενίσχυση της χρηματοδότησης της Οικονομίας, τόσο με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, όσο και με την αποκατάσταση του ρόλου του Τραπεζικού Συστήματος.

-Μετατροπή του Υπερταμείου από Ταμείο Εκχώρησης, σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, ώστε να αντληθούν πόροι για την Ανάπτυξη και το Ασφαλιστικό Σύστημα.

-Στήριξη του Έλληνα αγρότη.

-Ριζική αλλαγή και αποκομματικοποίηση του κράτους.

-Μεταρρύθμιση του Κοινωνικού Κράτους με γνώμονα την Κοινωνική Αποτελεσματικότητα και την σωστή αξιοποίηση των πόρων.

-Πολιτικές για την ένταξη των ανέργων με την επιδότηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και πολιτικές για την βελτίωση της θέσης του εργαζόμενου.

-Αλλαγή στο Σύστημα Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, παρέχοντας ίσες δυνατότητες στην νέα γενιά για γνώση, πρόσβαση στην αγορά εργασίας με αξιοπρεπείς όρους, ανταπόκριση στις νέες συνθήκες της ψηφιακής εποχής.

-Ενίσχυση στους θεσμούς της Δημοκρατίας, και του Κράτους Δικαίου. "Παρά την εύλογη δυσπιστία και τα ερωτηματικά που προκαλούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί, προτείνουμε να κινηθεί επί τέλους η Κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, χωρίς περαιτέρω εξωθεσμικούς και παρακοινοβουλευτικούς πειραματισμούς. Καλούμε την Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να τοποθετηθούν πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτουμε για την πολιτική σταθερότητα, τον σταθερό "εκλογικό κύκλο", την κατάργηση σειράς προνομίων του Πολιτικού Συστήματος, την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης με αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της, την αποτελεσματικότερη και διαφανή στελέχωση των ανεξάρτητων αρχών, τον έλεγχο της χρηματοδότησης των κομμάτων, την αλλαγή της αναθεωρητικής διαδικασίας", είπε η κ. Γεννηματά.

-Προάσπιση χωρίς όρους και συμβιβασμούς των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους και την αντιμετώπιση των κάθε μορφής διακρίσεων.

-Στήριξη της Νέας Γενιάς.

capital.gr/
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top