Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δυσφορία Μητσοτάκη για Δαβάκη, δεν προκρίνεται η διαγραφή του

Σε.. λεπτό πάγο κινείται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης μετά τις ομολογουμένως ατυχείς δηλώσεις του για «γύφτους» και τις παραινέσεις του να μην τον ψηφίσουν, αναφερόμενος σε πρόσφατο περιστατικό με την εμπλοκή αθίγγανων στη Λακωνία.

Ο κ. Δαβάκης, του οποίου οι δηλώσεις προκάλεσαν σάλο από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά, οδηγήθηκε στο να προβεί σε δήλωση…μετανοίας το απόγευμα του Σαββάτου, σε μια περίπτωση που θύμισε τον τρόπο που η οδός Πειραιώς διαχειρίστηκε το πρόσφατο περιστατικό με τον Μάριο Σαλμά.

«Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας», σημείωσε σε αυτή ο κ. Δαβάκης.

«Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ. Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν. Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα», προσέθετε. Αρμόδιες πηγές της ΝΔ, πάντως, διαμήνυαν τη σαφή ενόχληση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη από τις δηλώσεις του κ. Δαβάκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξηγήσεις που έδωσε δια της δημόσιας δήλωσής του ο πρώην υπουργός δεν ικανοποίησαν πλήρως την οδό Πειραιώς. Γι’ αυτό και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ζήτημα «δεν αποκλείεται να έχει και συνέχεια», κάτι που προφανώς αφήνει παράθυρο κλιμάκωσης της στάσης της ΝΔ απέναντι στον κ. Δαβάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσε και το ενδεχόμενο της διαγραφής του κ. Δαβάκη πάνω στο τραπέζι, αλλά οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί πάντως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, πάντως, το ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Δαβάκη δεν το βασικό σενάριο αυτή τη στιγμή, παρά τη δεδομένη και έντονη δυσαρέσκεια του κ. Μητσοτάκη, με δεδομένο και τον «πρότερο έντιμο βίο» του κ. Δαβάκη. Βεβαίως, είναι σαφές πως…τρίτη ευκαιρία για τον βουλευτή δεν θα υπάρξει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ