Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο εφιάλτης ξαναζεί: Δικάζεται ο πατέρας που δολοφόνησε την εξάχρονη Στέλλα

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αναβίωσαν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη στυγερή δολοφονία της 6χρονης Στέλλας που βρήκε τον θάνατο από τα χέρια του πατέρα της.

Ο 61χρονος παιδοκτόνος που είναι πρώην αστυνομικός, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού. Ο πρώην αστυνομικός βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή της πρώην συζύγου του η οποία συγκλόνισε το δικαστήριο με την κατάθεσή της.

Η υπόθεση της 6χρονης Στέλλας είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ο 61χρονος είχε ισχυριστεί ότι το μοιραίο βράδυ ξύπνησε και δεν βρήκε την κόρη του στο κρεβάτι της. Στη συνέχεια, είχε υποστηρίξει ότι το παιδί του, που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, έπεσε θύμα απαγωγής από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι τους και τους έκλεψαν.

Όμως όταν την επόμενη μέρα βρέθηκε η σορός του κοριτσιού μέσα σε κάδο σκουπιδιών, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας στην Άγια Βαρβάρα, ο 61χρονος παιδοκτόνος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ο ίδιος στραγγάλισε την κόρη του.

«Το συμβούλιο απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου για δήθεν μειωμένο καταλογισμό λόγω ψυχικής νόσου και παραπέμπεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αναμένουμε την καταδίκη του στην εσχάτη των ποινών του δικού μας δικαίου, δηλαδή την ισόβια κάθειρξη, καθώς και τον κοινωνικό του αποκλεισμό» δήλωσε μιλώντας στην Espresso ο συνήγορος της πρώην συζύγου του 61χρονου, Σπύρος Δημητρίου.

Πληροφορίες από την απολογία του κατηγορούμενου αναφέρουν ότι ισχυρίστηκε ότι όταν συνέβη το τραγικό συμβάν βρισκόταν υπό την επίρρεια των φαρμάκων που παίρνει και ότι δεν κατάλαβε ότι το παιδί που κρατούσε στην αγκαλιά του είχε σταματήσει να αναπνέει. O ίδιος υποστήριξε ότι «θόλωσε το μυαλό μου και έκανα ότι έκανα. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη και από την σύζυγό μου και από την κοινωνία».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της δίκης η μητέρα της 6χρονης ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του πρώην συζύγου της και με δάκρυα στα μάτια είπε στους δικαστές «Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά, δεν μπορεί ο ίδιος ο πατέρας να αφαιρεί τη ζωή του παιδιού του… Αυτό είναι το κοριτσάκι μου, κοιτάξτε το δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια».

Πληροφορίες: Espresso/ANT1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...