Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν – Κατά μέτωπο «επίθεση» σε Ελλάδα και ΕΕ

Δεν σταματούν οι προκλήσεις από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει δώσει ρεσιτάλ εθνικισμού το τελευταίο διάστημα, όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr

Μετά τις προσβλητικές εκφράσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και τις αναφορές πως η χώρα μας εισέπραξε 400 δις. για το προσφυγικό ενώ αντίθετα σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία δεν έλαβε τίποτα, συνέχισε τις «επιθέσεις» τόσο ως προς την Ελλάδα όσο και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την πεποίθησή του πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες βοηθούν τη χώρα μας ενώ γυρνούν την πλάτη στην Τουρκία εξέφρασε μεταξύ άλλων ο κ. Ερντογάν :«Η ΕΕ στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα τους βοηθάνε φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα κι έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας» .

Παρά ταύτα,η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για το δεύτερο οικονομικό πακέτο 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία, για τους Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενεί στο έδαφός της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Η επίθεση, αποτελεί απάντηση, σε «ισραηλινό» βομβαρδισμό σπιτιού στην πόλη Χανίν. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι εξαπέλυσε επίθεση με «δεκάδες» ρουκέτες εναντίον...