Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο δρόμο κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί! Πότε απεργούν

Στο δρόμο κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί! Πότε απεργούν

Στο δρόμο βγαίνουν για άλλη μία φορά οι νοσοκομειακοί γιατροί για το ψαλίδισμα που έχουν υποστεί τα μισθολόγιά τους λόγω των μνημονίων.

Μπορεί οι νοσοκομειακοί γιατροί να δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αλλά μέχρι σήμερα η απόφαση δεν έχει καθαρογραφτεί και δημοσιευθεί, συνεπώς δεν μπορεί και να εφαρμοσθεί.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) θεωρεί αδικαιολόγητη και απαράδεκτη την πολύμηνη καθυστέρηση της δημοσίευσης της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαιώνει την προσφυγή της ΟΕΝΓΕ (σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κλάδος από τον Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας) ενάντια στις μνημονιακές περικοπές του ιατρικού μισθολογίου το 2012.

Να σημειωθεί ότι η προσφυγή εκδικάστηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2016.

Από την πλευρά του το “Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή” μιλά για επιλεκτική δημοσιοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ, αφού για άλλους κλάδους που δικαιώθηκαν αντίστοιχα, η απόφαση τίθεται ήδη σε ισχύ.

Για τους λόγους αυτού οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ), προχωρούν σε στάση εργασίας την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, από 11.30πμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας και παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49) στις 12.30μμ.

Οι γιατροί απαιτούν να δημοσιευθεί άμεσα η απόφαση αλλά και να γίνει ανάκτηση των μισθολογικών τους απωλειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ