Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ 1-0

Ο Ηρακλής διπλασίασε τις νίκες απέναντι στη Βέροια, επικρατώντας με 1-0 στο Καυτανζόγλειο χάρη σε γκολ του… συνήθη ύποπτου Απόστολου Βέλλιου και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Η εικόνα του αγώνα

Ύστερα από ένα αδιάφορο και νωχελικό πρώτο 20λεπτο, κατά το οποίο δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση, οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους και κυνήγησαν το γκολ. Ο Ηρακλής, που είχε τα ηνία του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά, έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες σε ισάριθμα λεπτά, αλλά τόσο ο Ντιέγκο Ρομάνο (24′) όσο κι οΑπόστολος Βέλλιος (25′) δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, στην ευκαιρία του Έλληνα επιθετικού ο Τζόναθαν Λόπεζ πραγματοποίησε μία εξαιρετική απόκρουση.

Η Βέροια προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να “χτυπήσει” στην κόντρα επίθεση, με τους ταχύτατους Αμπντούν, Γεωργιάδη και Μαγέφσκι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου συνέχισαν να πιέζουν και βρέθηκαν μία “ανάσα” από το γκολ στο 37′ και στο 40′, όμως ο Λόπεζ αρνήθηκε το γκολ σε πλασέ του Ρομάνο, με ακόμη μία τρομερή επέμβαση, ενώ η κεφαλιά του Πασά πέρασε πάνω από την εστία του Ισπανού γκολκίπερ.

Η εικόνα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε. Ο “Γηραιός” διατήρησε την κατοχή, αλλά δεν απείλησε με αξιώσεις την εστία του Λόπεζ. Οι φιλοξενούμενοι, παρότι χρειάζονταν ένα γκολ προκειμένου να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα, δεν δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Χουάντερσον, πέρα από δύο σουτ του Γιώργου Γεωργιάδη (57′, 64′) και ένα του Στέφανου Σιόντη(61′), τα οποία όμως δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Τελικά, ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 72ο λεπτό, σε ένα σημείο που Βέροια έδειχνε να “πατάει” καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Τσιλιανίδης έδωσε τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος, αφού απέφυγε όμορφα τον Γιαννούλη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ. Βέβαια, στην αρχή της φάσης ο Πασάς έχει πατήσει, άθελά του, τον Μαραγκό και η φάση θα έπρεπε να είχε σταματήσει. Η ομάδα τουΓιώργου Γεωργιάδη προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να επιστρέψει στη διεκδίκηση της πρόκρισης, όμως οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Βέλλιος έχασε μία απίθανη ευκαιρία να “τελειώσει” το ματς, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ προ κενής εστίας. Στην ίδια φάση ο Λόπεζ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, μετά από τρομερή επέμβαση.

MVP

O Απόστολος Βέλλιος ήταν γι’ ακόμη μία αναμέτρηση το “Α” και το “Ω” στην επιθετική λειτουργία του Ηρακλή. Ο Έλληνας επιθετικός σημείωσε το γκολ της νίκης, ενώ αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα. Μοναδική “παραφωνία” η απίθανη χαμένη ευκαιρία στο 90ό λεπτό.
Αδύναμος κρίκος

Ο Τζαμέλ Αμπντούν αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, πραγματοποιώντας μία μέτρια εμφάνιση. Ο Αλγερινός άσος δεν βοήθησε σε κανένα σημείο την ομάδα του, αποτελώντας την “αχίλλειο πτέρνα” μεσοεπιθετικά.
Σχόλιο

Ο Ηρακλής είχε καλύτερη παρουσία συνολικά στα 180 λεπτά των δύο αναμετρήσεων και πήρε δίκαια την πρόκριση για τα προημιτελικά. Με οδηγό την άμυνα, ο “Γηραιός” διαχειρίστηκε εξαιρετικά το σκορ του πρώτου παιχνιδιού, εν αντιθέσει με τη Βέροια, η οποία, παρότι ήταν σε δύσκολη θέση, δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα πως θέλει, πάση θυσία το εισιτήριο για τους “8” του θεσμού. Γι’ ακόμη μία αναμέτρηση μίλησε η ποιότητα του Απόστολου Βέλλιου, ο οποίος συνεχίζει να “καθαρίζει” παιχνίδια για την ομάδα του.
Οι συνθέσεις

Βέροια (Γ. Γεωργιάδης): Λόπεζ, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Νέτο, Σιόντης, Μαραγκός (76′ Νάστος), Αρτσε, Μαγέφσκι (, Γεωργιάδης, Αμπντούν (80′ Μελικιώτης), Ναζλίδης.

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Καρασαλίδης, Πασάς (75′ Κυριακίδης), Ρομάνο (60′ Μπουλούτ), Τσιλιανίδης, Βέλλιος.

contra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 114 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 114 Μαθιός και Βασιλική ανησυχούν για τις προθέσεις του εισαγγελέα στο θέμα...