Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΕΤΙΣ 0-0 Έκρυβαν τη μπάλα οι Ισπανοί, άλλα “έκλεψε” το βαθμό

Στην επιστροφή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League και αυτή της Μπέτις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους στο Καραϊσκάκη για την 1η αγωνιστική του 6ου γκρουπ, ωστόσο στο φινάλε έμειναν στο μηδέν! Αυτό το 0-0 του Φαλήρου στην πρεμιέρα των ομίλων αφήνει προφανώς την… κόντρα των δύο ομάδων για μια από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση ανοιχτή, αλλά και γλυκόπικρη γεύση σε αμφότερες. Για τον μεν Ολυμπιακό που υστέρησε συνολικά σε σχέση με τον αντίπαλο αλλά είχε τις κλασικότερες ευκαιρίες για να σκοράρει, με Χασάν και Φετφατζίδη, ενώ για τη δε Μπέτις που είχε την συντριπτική κατοχή μπάλας και κέρδισε τη μάχη της τακτικής επιβάλλοντας το παιχνίδι της, αλλά στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα της έλειψε η ουσία μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Η ισπανική ομάδα είχε εξαιρετική κυκλοφορία με το «καλημέρα» στο ματς, γέμισε με παίκτες τις πτέρυγες αλλά από την πλευρά του και ο Ολυμπιακός είχε σε καλή μέρα τους περισσότερους παίκτες που κλήθηκαν να αμυνθούν. Από κει και πέρα, η ομάδα του Μαρτίνς προσπάθησε να πιέσει πολύ ψηλά και πολύ έντονα την ισπανική άμυνα, ενώ στη μεσαία γραμμή θέλησε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να παγώσει τον ρυθμό. Ακόμη πιο μπροστά, οι «ερυθρόλευκοι» επιχείρησαν να επιτεθούν με γρήγορο τρανζίσιον αλλά χωρίς πολλούς παίκτες.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός λειτούργησε καλύτερα σε όλες τις γραμμές σε τακτικό επίπεδο, ενώ στο δεύτερο η Μπέτις κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και έβγαλε όλες τις αρετές μιας πολύ ποιοτικής και δεμένης ομάδας. Έστω κι έτσι όμως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν με την πιο μεγάλη ευκαιρία του 45λεπτου. Μετά την αποβολή του Τσιμίκα με δεύτερη κίτρινη πάντως, στο τελευταίο εικοσάλεπτο το τελικό αυτό αποτέλεσμα μάλλον… κλείδωσε, αφού η ομάδα του Μαρτίνς προσπάθησε να σφραγίσει κάθε διάδρομο προς την εστία του Γιαννιώτη και τους Ισπανούς να κρατούν μπάλα και να ψάχνουν κάτι καλό με υπομονή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Μπέτις, διατήρησαν την παράδοση που θέλουν τον πρώτο να χάνει σπάνια στην έδρα του από ισπανικές ομάδες και τη δεύτερη να μένει στο τρίτο φετινό της 0-0 μακριά από το «σπίτι» της και χωρίς να δέχεται πάνω από 1 γκολ στα τελευταία 7 ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια, στα οποία μετράει μόλις μια ήττα. Πλέον, το ραντεβού… πρόκρισης για τις δύο ομάδες λογικά ανανεώνεται για τις 29/11 στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας.

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ