Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΑΝΤΒΕΡΠ 1-2 Το πάλεψε όσο μπορούσε

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα του Παναθηναϊκού παρά τη φιλική ήττα με 2-1 από την Αντβέρπ στο Βέλγιο, με μπροστάρη τον Μουνιέ στο πολύ καλό πρώτο του ημίχρονο. Γκολάρα ο Στάικος, παιδαριώδη λάθη έφεραν την ανατροπή των Βέλγων στο δεύτερο.

Τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα φιλικά ματς προετοιμασίας γνώρισε ο Παναθηναϊκός σήμερα από την Αντβέρπ (2-1) στην πρόβα τζενεράλε της βελγικής ομάδας στο γήπεδό της, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της χώρας της.

Το «τριφύλλι» έδειξε ιδιαίτερα ενθαρρυντική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με το εξαιρετικό γκολ του Στάικου (0-1), έχοντας συνοχή στις γραμμές του, καλά τρεξίματα και κορυφαίο του γηπέδου τον Αντονί Μουνιέ.

Η Αντβερπ έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στα φιλικά της ματς εκμεταλλευόμενη τα παιδαριώδη λάθη των «πράσινων» στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ στο τελευταίο 20λεπτο οι πολλές αλλαγές επηρέασαν σαφώς το ρυθμό του αγώνα.

Τούρμπο ο Μουνιέ, γκολάρα ο Στάικος​

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει τα πατήματά του μέσα στο γήπεδο και στο πρώτο τέταρτο του αγώνα δέχτηκε αρκετή πίεση έχοντας ταυτόχρονα σαφή αδυναμία στο κράτημα της μπάλας. Η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της Αντβέρπ έγινε στο 9’ μετά από μακρινή μπαλιά του Γιαταμπαρέ προς τον Μπολινγκί που πήρε καλύτερη θέση απ’ τον Γιόχανσον και σούταρε ψηλά, πάνω απ’ τα δοκάρια.

Οι Βέλγοι πάτησαν ξανά περιοχή στο 15’ όταν ο Οβούσου γύρισε τη μπάλα μέσα από την περιοχή, ο Διούδης έδιωξε με το ένα χέρι και το σουτ του Μπολινγκί κόντραρε στα σώματα.

Μετά το πρώτο τέταρτο ο Παναθηναϊκός κοντρόλαρε το ρυθμό του ματς καθώς απέκτησε την κατοχή της μπάλας έχοντας καλή κυκλοφορία, στοχευμένα τρεξίματα στη μεσαία γραμμή και αρκετές διαγώνιες μεγάλες μπαλιές με τις οποίες άλλαζε πλευρές στη φάση ανάπτυξης.

Οι πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 16’ μετά από ωραία σέντρα του Μουνιέ στην οποία ο Ρεγκάκος δεν βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι για λίγα εκατοστά.

Πάλι ο εξαιρετικός Μουνιέ στο 28’ τροφοδότησε στο ύψος της περιοχής τον Ρεγκάκο που σούταρε άουτ ενώ στο 37΄ο Κουλιμπαλί με ωραία ατομική ενέργεια σούταρε με το αριστερό πάνω απ’ τα δοκάρια.

Η καλή παρουσία του τριφυλλιού επιβραβεύτηκε στο 44’, μετά από τρομερή ατομική προσπάθεια του Μουνιέ από δεξιά που μπήκε στην περιοχή και έκοψε την μπάλα στον επερχόμενο Στάικο ο οποίος πλάσαρε ιδανικά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Σε γενικές γραμμές, στο πρώτο μισό του ματς ο Μουνιέ ήταν το σημείο αναφοράς του Παναθηναϊκού με τον Γάλλο άσο να ξεδιπλώνει αρκετά συχνά τις τεχνικές αρετές και την ταχύτητά του, ο άξονας με το δίδυμο Στάικος-Δώνης είχε σίγουρες μεταβιβάσεις, ενώ οι δύο φουλ μπακ Κουλιμπαλί και Ινσούα είχαν επίσης ορθολογική συμμετοχή στη φάση ανάπτυξης και σωστή τακτική συμπεριφορά.

Η τριάδα των στόπερ με τον Κολοβέτσιο τελευταίο και τους Γιόχανσον και Οικονόμου εκ δεξιών και εξ αριστερών του λειτούργησε αξιοπρεπώς, βγάζοντας όμως αρκετή ανασφάλεια όταν η μπάλα βρίσκονταν στον αέρα, ενώ θετικά δείγματα έδειξε ο νεαρός Ρεγκάκος με κράτημα της μπάλας, πολλά τρεξίματα και σωστές τοποθετήσεις.
Παιδαριώδη λάθη και… ανατροπή

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η Αντβέρπ κατάφερε να ισοφαρίσει από το πουθενά στο 48’, μετά από λάθος έξοδο του Κότσαρη και αδυναμία των Κολοβέτσιου και Οικονόμου να απομακρύνουν με το κεφάλι, ο Οβούσου έκανε την κεφαλιά-ασίστ στον Φαρίς που ισοφάρισε σε κενή εστία (1-1).

Στο 55’ η Αντβέρπ κατάφερε και ανέτρεψε το σκορ με τον Χάιρεμανς να βγαίνει τετ α τετ από πάσα του Οβούσου και να πλασάρει στα δίχτυα (2-1), ενώ στο 64’ οι Βέλγοι έφτασαν κοντά σε ένα τρίτο γκολ αλλά ο Φαρίς δεν βρήκε τη μπάλα σε κενή εστία στο δεύτερο δοκάρι.

Στο υπόλοιπο διάστημα του ματς ο Δώνης πραγματοποίησε πολλές αλλαγές αντικαθιστώντας όλους όσοι ξεκίνησαν, με τον Χατζηθεοδωρίδη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του και με το ρυθμό να πέφτει αισθητά όσο και δικαιολογημένα.

Ενα μακρινό σουτ του Κάτσε στο 85’ δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα Μπολάτ που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΝΤΒΕΡΠ (Λ. Μπόλονι): Μπολάτ, Ζούκλεροντ, Μπόρχες, Χάιρεμανς, Γιαταμπαρέ, Φαρίς, Αρσλάναγκιτς, Οπαρέ, Οβούσου, Ροντρίγκες, Μπολινγκί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (64’ Θεοχάρης), Κολοβέτσιος (80’ Αποστολάκης), Οικονόμου (64’ Μαυρομάτης), Κουλιμπαλί (69’ Οικονομόπουλος), Στάικος (46’ Κάτσε), Δώνης (64’ Τζανδάρης), Ινσούα (53’ Χατζηθεοδωρίδης), Μουνιέ (68’ Κουντουριώτης), Χατζηγιοβάνης (46’ Μπουζούκης), Ρεγκάκος (64’ Πίσπας).

Διαιτητής: Νάθαν Βερμπούμεν (Βέλγιο).

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ασπρόπυργος: Εντοπίστηκε νεκρός Ρομά μετά από συμπλοκή

Ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του ενώ τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ρομά σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας με έναν...