Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δολοφόνησαν με φρικτό τρόπο την συμπεθέρα του Κωστή Στεφανόπουλου

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Πάτρας από την άγρια δολοφονία της 88χρονης Φούλης Παπανδρέου η οποία βρέθηκε, τη Δευτέρα, νεκρή στο σπίτι της στην οδό Γούναρη.

Η δολοφονηθείσα προερχόταν από γνωστή οικογένεια της Πάτρας. Ήταν σύζυγος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, πρώην προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και ενός από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Κόρες τους είναι οι επίσης γνωστές στην Πάτρα, Ευγενία Παπανδρέου (συμβολαιογράφος και ποιήτρια) και Νίκη Πετσάλη (οδοντίατρος και δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας).

Το θύμα ήταν γιαγιά της παιδιάτρου Μαρίας Πετσάλη, συζύγου του δικηγόρου Ηλία Στεφανόπουλου, γιου του αείμνηστου προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

Tο απόγευμα της Τρίτης, ολοκληρώθηκε η νεκροτομή από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα και αποκαλύφθηκε η αιτία του θανάτου της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός της προήλθε από στραγγαλισμό.

Βασανιστικές οι τελευταίες ώρες της

Η 88χρονη εκτός από τη σωματική βία που υπέστη από τον δράστη ή τους δράστες του εγκλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, έζησε εφιαλτικές στιγμές καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως της έκλεισαν ταυτόχρονα το στόμα και τη μύτη. Οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ασφυκτικό θάνατο σε συνδυασμό με τις κακώσεις που έφερε.

«Οι κακώσεις δεν είναι από πτώση, αλλά τις έχει επιφέρει εξωτερικός παράγοντας, δηλαδή άτομο ή άτομα – και απομένει να δούμε τι προκάλεσαν εσωτερικά αυτές οι κακώσεις, και αν οδήγησαν στην αιτία θανάτου», δηλώσε η Ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα.

Η νεκροψία – νεκροτομή που πρόκειται να γίνει σήμερα στη σορό της 88χρονης, αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες και τα αίτια το τραγικού περιστατικού, την ώρα που η Αστυνομία, καταλήγει πως πρόκειται για έγκλημα με κίνητρο τη ληστεία, όπως πρόεκυψε από την εξέταση του χώρου και των στοιχείων που βρέθηκαν σε αυτό.
Της έκλεψαν τη βέρα

Σοκ προκαλεί η πληροφορία πως από το χέρι της άτυχης γυναίκας, έλειπε η χρυσή της βέρα. Σύμφωνα με πηγές του tempo24.gr, η ηλικιωμένη συνήθιζε να φορά τη βέρα της και κατά δήλωση των οικείων της, μετά τον εντοπισμό της σορού της στο διαμέρισμα της, δεν το έφερε στο δάχτυλο της.

Ερωτηματικό πάντως εξακολουθεί να παραμένει για την Αστυνομία, το γεγονός πως αν και το διαμέρισμα της 88χρονης, βρέθηκε αναστατωμένο και εντοπίστηκαν ίχνη σε έπιπλα και σημεία, όπου φυλάσσονταν χρήματα και κοσμήματα, μέχρι στιγμής ο δράστης ή οι δράστες δεν φαίνεται να λείπει κάτι.

Υπενθυμίζεται πως στην εξωτερική πόρτα του διαμερίσματος δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης, γεγονός που ενισχύει το σενάριο η άτυχη γυναίκα, να άνοιξε στο δολοφόνο της. Το έγκλημα υπολογίζεται πως διαπράχθηκε μεταξύ 12 με 2 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου πολυκατοικίας, επί της οδού Γούναρη.

Η παραγγελία που αποκάλυψε το έγκλημα

Η 88χρονη, γνωστή Πατρινή έμενε μόνη της. Ακριβώς στους κάτω ορόφους έχουν γραφεία τα παιδιά της. Η γυναίκα είχε παραγγείλει τα ψώνια της το πρωί. Όταν έφθασε ο υπάλληλος του super market κανείς δεν άνοιγε την πόρτα.

Οι δικοί της ανησύχησαν, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και άνοιξαν την πόρτα και βρέθηκαν μπροστά στην σορό της 88χρονης

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της χθεσινής υπόθεσης ανθρωποκτονίας και ληστείας στην Πάτρα

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διενεργούνται συνεχείς και συστηματικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας και ληστείας, που διαπράχθηκε, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα.

Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες εισήλθαν, σε διαμέρισμα 88χρονης ημεδαπής, στο κέντρο της πόλης όπου με την άσκηση σωματικής βίας της αφαίρεσαν, ένα χρυσό δαχτυλίδι και ερεύνησαν τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού της.

Η ηλικιωμένη εντοπίστηκε από γείτονές της, χθες το απόγευμα, μέσα στο διαμέρισμά της νεκρή.

Στον τόπο του περιστατικού διενεργήθηκε άμεσα αυτοψία από Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, καθώς και από την Ιατροδικαστή Πατρών.

Οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πού εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes, στην ασφάλεια της Πάτρας έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής αρκετά άτομα, σε ορισμένα από τα οποία έχει γίνει λήψη DNA, το οποίο έχει σταλεί για έλεγχο στα εργαστήρια της Αθήνας .

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ίχνη DNA έχουν βρεθεί και στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας.

Την ίδια ώρα καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο patrastimes, ότι η 88χρονη είχε σε κρύπτη επίπλου, φυλάξει χρηματικό ποσό τριών χιλιάδων ευρώ, τα οποία ο δράστης ή οι δράστες παρόλο που έκαναν το σπίτι άνω-κάτω δεν κατόρθωσαν να τα βρουν και να τα αφαιρέσουν .

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ