Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ: Πολυνομοσχέδιο fast track κι «έξοδος» με μέτρα φτωχοποίησης

Τη διαφωνία του για το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή εξέφρασε το ΚΚΕ, σε σχετικό του σχόλιο.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης στάθηκε τόσο στις διαδικασίες όσο και στα μέτρα που αναμένεται να ψηφιστούν, κάνοντας λόγο για νέα φτωχοποίηση του λαού.

«Το επικείμενο πολυνομοσχέδιο, με τις γνωστές fast track διαδικασίες, επιβεβαιώνει ότι η δήθεν “καθαρή έξοδος” είναι στρωμένη με νέα μέτρα φτωχοποίησης, όπως η αύξηση του ΕΝΦΙΑ για τις λαϊκές οικογένειες και τα τερατώδη ματωμένα πλεονάσματα, τα οποία θα προστεθούν στη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου και σε όλο το αντιλαϊκό μνημονιακό οπλοστάσιο», ανέφερε συγκεκριμένα το ΚΚΕ, σε σχετική του ανακοίνωση.

Επίσης, το ΚΚΕ δεν άφησε ασχολίαστο το «μασάζ» που υπέστησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από έξι υπουργούς, προκειμένου να ενημερωθούν για το πολυνομοσχέδιο αλλά και να αποφευχθούν ενδεχόμενα «απρόοπτα» κατά τη διαδικασία ψήφισης στη Βουλή.

«Οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν χρειάζονται “ενημέρωση” από τους υπουργούς τους για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, “ασκήσεις μνήμης” χρειάζονται γιατί έχουν χάσει τον λογαριασμό, για το πόσα αντιλαϊκά μέτρα έχουν ψηφίσει», σχολίασε σχετικά το κόμμα της αντιπολίτευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ