Τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα που επιχείρησαν χθες να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Τελικά, πήραν αναβολή.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια με λεωφορείο. Η μεταγωγή των 20 συλληφθέντων έγινε υπό δρακόντια μέτρα ασφάλειας.

Στον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς 40 με 50 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χθες λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το πρωί. Οι αστυνομικοί, που γνώριζαν ότι πιθανότατα επίκειται τέτοια ενέργεια είχαν ενισχύσει τη δύναμη φρούρησης του υπουργείου και έτσι η εισβολή εμποδίστηκε και όλοι όσοι την επιχείρησαν συνελήφθησαν.
Ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα ασκήθηκε στα 20 μέλη του Ρουβίκωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, της διέγερσης, της απείθειας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Εν συνεχεία παραπέμφθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου προκειμένου να δικαστούν. Ωστόσο, η δίκη τους πήρε αναβολή για τις 27 Ιουνίου.
newsit.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top