Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απογοητευμένος ο Μητσοτάκης από Μαρινάκη, Αλαφούζο – Δεν φτάνει η στήριξη από τα ΜΜΕ τους


-Ψάχνει σανίδα σωτηρίας στο διαδίκτυο

Απογοητευμένος αλλά και προβληματισμένος εμφανίζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη στήριξη που -ως τώρα- έχει από τα… παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (κανάλια, εφημερίδες) που κινούνται στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροδεξιάς. Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι δεν (τον) βοηθούν όσο πρέπει και χρειάζεται στην προσπάθειά του να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία και να δώσει μεγαλύτερη δυναμική στη Νέα Δημοκρατία. Εξ ου και έχει αποφασίσει να ρίξει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στο διαδίκτυο και τα social media, καθώς -όπως σημειώνει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του- είναι αυτά που εκλέγουν προέδρους και πρωθυπουργούς!

Η εκτίμηση που υπάρχει στην Πειραιώς είναι ότι μόνον η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και το «ομόσταυλό» του Liberal στηρίζουν τις προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη σταθερά και με συνέπεια, χωρίς… όρους και προϋποθέσεις. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι ελαφρώς… περίπλοκα. Για τον εκδοτικό όμιλο της Καθημερινής και τον ΣΚΑΪ η άποψη που υπάρχει στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη είναι ότι κατά κανόνα… βοηθάει, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις -για οικονομικούς, επιχειρηματικούς ή άλλους λόγους- βάζει πλάτη και στην κυβέρνηση. Ακόμη, σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις του Ομίλου τυχαίνει να… συμπίπτουν με αυτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η ίδια πάνω – κάτω άποψη επικρατεί και για τα Μέσα Ενημέρωσης συμφερόντων Β. Μαρινάκη («Νέα», «Βήμα», «Παραπολιτικά»). Η διαμάχη που έχει ο εν λόγω επιχειρηματίας με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα λειτουργεί επ’ ωφελεία της Νέας Δημοκρατίας, για όσο διάστημα αυτή (η διαμάχη) διαρκέσει. Όσον αφορά τον «Ελεύθερο Τύπο», στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι ναι μεν στηρίζει όσο μπορεί, αλλά έχει χάσει τη δυναμική του και η απήχησή της ιστορικής εφημερίδας είναι περιορισμένη.

Ειδικό κεφάλαιο αποτελούν δύο ακόμη εφημερίδες που κινούνται στον χώρο της Κεντροδεξιάς, η «Δημοκρατία» και η «Εστία». Ως προς την πρώτη, το κλίμα που επικρατεί στην Πειραιώς είναι πολεμικό, καθώς θεωρούν ότι δρα υπονομευτικά στις προσπάθειες του Κυρ. Μητσοτάκη και πως έχει στόχο να βάλει εμπόδια στον δρόμο της Νέας Δημοκρατίας προς την εξουσία. Πρόσφατα άλλωστε η ηγεσία της παράταξης κατηγόρησε τη «Δημοκρατία» ότι λειτουργεί ως «Δούρειος Ίππος» της κυβέρνησης και του Αλ. Τσίπρα. Για την «Εστία» υποστηρίζουν ότι πλέον υπερασπίζεται λιγότερο τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και περισσότερο την… υστεροφημία του Κ. Καραμανλή. Το αποδίδουν αυτό και στο γεγονός ότι επικεφαλής είναι ο δημοσιογράφος Μ. Κοττάκης, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ οι σχέσεις του με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κάθε άλλο παρά θερμές είναι.

Όσον αφορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι… προσδοκίες είναι σχετικά περιορισμένες στην Πειραιώς. Θεωρούν ότι ο ΑΝΤ1 κρατάει ισορροπίες κι ορισμένες φορές αποφεύγει να θίγει κακώς κείμενα της κυβέρνησης. Ένα «κλικ» πιο κοντά στην κυβέρνηση θεωρούν ότι βρίσκεται ο Alpha, ενώ έχουν καταγράψει ότι κατά καιρούς έχει παράσχει στήριξη σε υπουργούς που βρίσκονταν σε δύσκολη θέση (Ν. Κοτζιάς, Π. Πολάκης, Γ. Κατρούγκαλος κ.ά.).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 (VIDEO)

Δείτε τα επεισόδια του β κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 Η Αλεξάνδρα, αδύναμη και καταβεβλημένη, «συναντά» και μιλά στον...