Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατερίτσες του ΣΥΡΙΖΑ: ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ

Του Άγη Βερούτη

Το εδάφιο Ζ της παρ. 4 του 1ου άρθρου της συμφωνίας που υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς αναφέρει: “Μόλις η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας γνωστοποιήσει την ολοκλήρωση των Συνταγματικών τροποποιήσεων και όλων των εσωτερικών νομικών διαδικασιών, η Ελλάδα θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση τη παρούσα συμφωνία”.

Στη συμφωνία λοιπόν που υπέγραψε ο κ. Κοτζιάς, για το Σκοπιανό, τα Σκόπια οφείλουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εντός του 2018 και η ελληνική Κυβέρνηση να τη φέρει αμέσως μετά για κύρωση στη Βουλή.

Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία διά στόματος του αρχηγού της έχει δηλώσει χωρίς επιφυλάξεις ότι ΔΕΝ θα ψηφίσει την συμφωνία αυτή αν έρθει στη Βουλή, διότι εισάγει αλυτρωτισμό εκ νέου στις σχέσεις των δυο χωρών διαμέσου της παράδοσης εθνικότητας και γλώσσας στους γείτονες, κάτι το οποίο ήταν πάντοτε εκτός διαπραγμάτευσης από όλους τους προηγούμενους διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς.

Πως θα μπορούσε λοιπόν να εισαγάγει για ψήφιση στη Βουλή τη συμφωνία αυτή ο ΣυΡιζΑ, και ταυτόχρονα να διασφαλίσει ότι θα ψηφιστεί και θα κυρωθεί; Οι τρόποι να το κάνει αυτό (καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε ανεπιφύλακτα ότι θα την καταψηφίσει) είναι δυο.

1. Να διασφαλίσει ότι επαρκής αριθμός βουλευτών από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θα την ψηφίσουν.

2. Να φροντίσει ώστε να μην χρειαστεί πλειοψηφία επί 300 βουλευτών αλλά μικρότερου αριθμού, ώστε οι 146 του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελούν περισσότερο από το 50%+1 από τους ψηφίσαντες.

Συγκεκριμένα μοιάζει πιθανότερο το δεύτερο σενάριο όπως έδειξε και η ψηφοφορία της Πρότασης Δυσπιστίας της ΝΔ την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή είναι και η επιλογή των κρυφο-υποστηρικτών της σημερινής κυβέρνησης για τη συμφωνία στο Σκοπιανό εις βάρος της Ελλάδας, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα στην πραγματικότητα να στηρίζουν τη συμφωνία παράδοσης της Μακεδονίας αλλά στη ρητορική τους να παριστάνουν ότι την καταδικάζουν.

Ποιος ο λόγος πχ ώστε ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής να πέσει σε παραλήρημα αντισυνταγματικών προτάσεων από βήματος της βουλής, παρά να οδηγήσει στην αποπομπή του κόμματος της ΧΑ από την ψηφοφορία της πρότασης δυσπιστίας;

Δεν ήταν υπέρ του δέοντος βολικό άραγε να εμφανιστεί κάποιος βουλευτής ως άλλος “μπάρμπα-Μυτούσης” που να οδηγήσει το 50%+1 από 300 ψήφους σε πλειοψηφία επί 284 ψήφων οδηγώντας τη ΧΑ να έχει αποκλειστεί από τη ψηφοφορία; Ή μήπως η ΧΑ δεν βοήθησε ενεργά την εκλογή των ΑΝΕΛ όταν πριν τις εκλογές του 2015 δήλωσε δια στόματος του αρχηγού της ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα οδηγώντας επαρκές κομμάτι των ψηφοφόρων της να ψηφίσουν ΑΝΕΛ με την αποδοχή πολιτικής ευθύνης για μια εν ψυχρώ δολοφονία;

Δεν ήταν επίσης υπέρ του δέοντος βολικό που παρά τις υποτιθέμενες αντιρρήσεις του στη συμφωνία για το Σκοπιανό, το ΚΚΕ αποχώρησε από την ψηφοφορία μειώνοντας τον συνολικό αριθμό ψηφισάντων κατά ακόμη 15 καταλήγοντας να επιζητεί πλειοψηφία επί 269 βουλευτών, για την πρόταση δυσπιστίας;

Ουσιαστικά η “βολική” για τον ΣΥΡΙΖΑ αποπομπή της ΧΑ και η αποχώρηση του ΚΚΕ από την ψηφοφορία έδωσε τη δυνατότητα στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να έχουν πλειοψηφία ακόμη και με 134+1 ψήφους!

Αυτό έγινε εσκεμμένα ώστε να είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς να υπογράψουν την κατάπτυστη συμφωνία παράδοσης εθνικότητας και ψευδο-γλώσσας (σλαβικά είναι η γλώσσα τους, οι Μακεδόνες μιλούσαν πάντοτε ελληνικά) χωρίς να ανησυχούν για τυχόν διαρροές από τους κυβερνητικούς εταίρους.

Παρόλα αυτά τα κόμματα-πατερίτσες συνεχίζουν τη ρητορική διαφωνίας για τη συμφωνία με τα Σκόπια, αλλά όταν μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υπογραφή της ψηφίζοντας σύμφωνα με τη ρητορική τους, έπραξαν το αντίθετο.

Μην ακούτε λόγια του αέρα από δεξιά και από αριστερά δήθεν υπέρ της Ελλάδας.

Οι άνθρωποι αυτοί αποτέλεσαν την πατερίτσα του ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή της συμφωνίας και θα αποτελέσουν ξανά την πατερίτσα του όταν θα έρθει η στιγμή να την κυρώσουν στη Βουλή δια της ψήφου ή της απουσίας τους.

Τόσο απλά.

Τα υπόλοιπα είναι για να ταΐζουν και εκείνοι (ΑΝΕΛ+ΧΑ+ΚΚΕ) σανό το ακροατήριό τους, και να δηλώνουν ψευδώς δια των προθύμων ηλιθίων τους, εντός και εκτός της χώρας, ότι ο Κυριάκος θα την υπερψηφίσει!

Δεν είναι πολύ βολικό γι αυτούς;

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο Facebook: https://www.facebook.com/a.veroutis, στο twitter: @Agissilaos ή στέλτε μήνυμα στο agissilaos@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ