Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Έγδυσαν» γιαγιά που έψαχνε το «ελιξίριο της νεότητας»

Γιαγιά πήγε στα δικαστήρια κέντρο ομορφιάς λέγοντας ότι υπάλληλοι της «έφαγαν» 18.000 €

Από την Ντέμη Ντάβαρη

Στα δικαστήρια έσυρε μια 94χρονη (!) γυναίκα ένα κέντρο αισθητικής, από το οποίο -όπως υποστηρίζει- εξαπατήθηκε ακολουθώντας πανάκριβα προγράμματα που υπόσχονταν να την κάνουν να δείχνει… δεκαετίες νεότερη, με αποτέλεσμα να αγοράσει εν αγνοία της αντιγηραντικές θεραπείες συνολικής αξίας 18.000 ευρώ!

Το γενικό «ρεκτιφιέ» στην εικόνα της που της έταξαν οι αισθητικοί του κέντρου αποτέλεσε το δέλεαρ για την υπέργηρη γυναίκα, ώστε να πειστεί να υπογράψει τις συμβάσεις των πακέτων ομορφιάς. Ομως, όπως αναφέρει στη μήνυσή της που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, το κόστος ήταν πολλαπλάσιο του συμφωνηθέντος.

Η ίδια το αντιλήφθηκε εκ των υστέρων, όταν δηλαδή είχε ήδη καταβάλει σε δύο δόσεις το ποσό, των 13.000 και 5.000 ευρώ!

Η 94χρονη, η οποία επισκέφτηκε το εν λόγω κέντρο αναζητώντας το… ελιξίριο της νεότητας, υποστηρίζει ότι μόλις υπέγραψε τις επίμαχες συμβάσεις για την αγορά των θεραπειών αντιγήρανσης σε πρόσωπο και σώμα, πήγε σε τραπεζικό κατάστημα συνοδεία προσώπου της εταιρίας, προκειμένου να μεταφέρει τα ποσά στον λογαριασμό του κέντρου αισθητικής. Οπως λέει, λόγω… πρεσβυωπίας, εμπιστεύτηκε την υπάλληλο να κάνει τη συναλλαγή.

Ομως, όταν επέστρεψε στο σπίτι της, φέρεται ότι ζήτησε από γείτονά της να της διαβάσει το υπόλοιπο του λογαριασμού στο βιβλιάριο τραπέζης της. Εκείνος την ενημέρωσε ότι είχε κάνει ανάληψη ύψους 18.000 ευρώ και τότε η ηλικιωμένη, που έπεσε από τα σύννεφα, αποφάσισε να προβεί σε μηνύσεις!

Οι επίμαχες συμβάσεις

Από την πλευρά τους οι μηνυόμενοι ιδιοκτήτες και υπάλληλοι του κέντρου υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια απλή αστική διαφορά και σε καμία περίπτωση για απάτη, καθώς, όπως λένε, η ηλικιωμένη υπέγραψε μόνη της τις επίμαχες συμβάσεις, αλλά προφανώς στην πορεία άλλαξε γνώμη!

«Η κυρία τα έχει υπογράψει με τα χεράκια της!» τόνισε στο δικαστήριο μάρτυρας της εταιρίας, προσθέτοντας ότι η γυναίκα θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση. Ωστόσο, το αστρονομικό ποσό που κόστιζαν οι υπηρεσίες προκάλεσε τον προβληματισμό των δικαστών, αλλά και χαμόγελα στο ακροατήριο για τον διάλογο που διημείφθη!

Πρ.: «Μα, τι είδους υπηρεσίες ήταν αυτές και στοίχιζαν τόσο ακριβά;»

Μ.: Η κυρία αγόρασε σειρά υπηρεσιών. Ηταν αντιγηραντικές.

Πρ.: Μα, 18.000 ευρώ; Τι αγόρασε, χρυσάφι;

M.: Μα, ήταν πολλά τα προγράμματα, και για το πρόσωπο και για το σώμα.

Πρ.: Δηλαδή, τι ήταν, μπότοξ; Για να καταλάβω…

Μ.: Δεν ξέρω τι ακριβώς.
Εισ.: Μα πώς δεν ξέρετε πόσο κάνουν οι υπηρεσίες σας;

M.: Δεν είμαι αισθητικός, δεν ξέρω όλα τα προγράμματα. Για το μπότοξ που ανέφερε η πρόεδρος ξέρω ότι κάνει 490 ευρώ, γιατί με ρώτησε η μητέρα μου και της είπα να μην το κάνει, γιατί έχει διάρκεια οκτώ μήνες μόνο!

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μάρτυρα, είναι σύνηθες γυναίκες αυτής της ηλικίας να ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να ανανεώσουν την εικόνα τους!

«Οταν ένας άνθρωπος δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του, μπορεί να πληρώσει όσο όσο για να ανανεωθεί και δεν τον νοιάζει!» είπε στο δικαστήριο, ενώ επέμενε ότι ουδέποτε υπάλληλος της εταιρίας συνόδευσε την ηλικιωμένη στην τράπεζα.

Πάντως, οι ισχυρισμοί του μάρτυρα δεν έπεισαν την εισαγγελέα της έδρας, που ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων.

«Μιλάμε για μια ηλικιωμένη γυναίκα, κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια. Η συγκεκριμένη παθούσα φέρεται ότι έχει παρασυρθεί στη σύναψη της συμφωνίας και για ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό» επισήμανε, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την έκδοση της απόφασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι Φέρνει η Πανσέληνος στον Σκορπιό στις 24 Απριλίου 2024. Προβλέψεις Ζωδίων

Στις 24 Απριλίου 2024 και ώρα 2:48 σχηματίζεται η Πανσέληνος στο ζώδιο του Σκορπιού. Όπως και σε κάθε Πανσέληνο, υπάρχει η αίσθηση ότι ολοκληρώνεται...