Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πανό του Ρουβίκωνα στην Ακρόπολη για τον Δ. Κουφοντίνα

Παρέμβαση στην Ακρόπολη σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Ρουβίκωνα σήκωσαν πανό το οποίο έγραφε «Η ελληνική Δημοκρατία δολοφονεί απεργό πείνας. Άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.»

Σε ανάρτηση στο indymedia σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Ο Δ. Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας. Λόγω της κατάστασης της υγείας του και την ηλικίας του τα περιθώρια του είναι ελάχιστα. Στην Ελλάδα οι απεργίες πείνας είθισται να είναι “καθαρές” και να περιλαμβάνουν αποκλειστικά νερό. Τέτοιας μορφής είναι αυτή η απεργία πείνας. Πλησιάζουμε τις 20 μέρες και η κατάσταση της υγείας του απεργού φτάνει στο όριο. Κι αυτά για ένα δικαίωμα που του είχε ήδη χορηγηθεί και πάρθηκε πίσω. Δικαίωμα που στην Ελλάδα έχει κερδηθεί μετά απο χρόνια αγώνων των κρατουμένων και κομματιών της κοινωνίας στο πλευρό τους.

Για εμας ο Κουφοντίνας είναι αγωνιστής και αυτό φυσικά παίζει ρόλο στην ένταση της αλληλεγγύης μας στον συγκεκριμένο αγώνα που δίνει. Αλλά όπως βλέπει κανείς σε πολλές άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας η τάση για κατάργηση κάθε είδους δικαιωμάτων μέσα και έξω απο τις φυλακές είναι η τάση που κυριαρχεί. Αφορά την πλειοψηφία, τον καθένα , σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν ζει, ότι γλώσσα κι αν μιλάει. Η εξουσία προσθέτει εργαλεία στη δύναμής της, τα κράτη μαζί και το κάθε ένα χωριστά όπως εδώ στην Ελλάδα.»

Τέλος σημειώνουν πως δεν έριξαν ούτε μοίρασαν τρικάκια στην Ακρόπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ