Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άρειος Πάγος: Ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ποινή στον πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής.

Αμετάκλητη κατέστη από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η ποινή που είχε επιβληθεί στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείτο ότι δεν ενημέρωνε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής.

Το Ποινικό Τμήμα απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών αν και πρωτοδίκως είχε απαλλαγεί.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή του Γεωργίου παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου, η οποία είχε προτείνει την «αθώωσή» του, να γίνει δηλαδή δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Γεωργίου έχει μια άλλη σοβαρή εκκρεμότητα ενώπιον της Δικαιοσύνης: θα τεθεί για τρίτη φορά στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, κατηγορία που συνδέεται με τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας μας σε καθεστώς μνημονίων.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το περασμένο καλοκαίρι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναιρώντας το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ