Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένας Κρητικός έφτιαξε μηχανάκι που κινείται με… τσικουδιά!

Να δείτε που σε λίγο θα πηγαίνουμε για εφοδιασμό στα καφενεία. Ένας νεαρός Ηρακλειώτης κατασκεύασε μηχανάκι που μπορεί να κινηθεί με τσικουδιά!

Φανταστείτε να πηγαίνουμε σε Βενζινάδικο και να λέμε: «Βάλε μου δύο λίτρα τσικουδιά».

Ένας Ηρακλειώτης έχει στόχο να λύσει τα προβλήματα των αστικών κέντρων και έχει κατασκευάσει ένα μοτοποδήλατο που για καύσιμο χρησιμοποιεί ΒΙΟΑΕΡΙΟ ή ακόμα και προϊόντα απόσταξης όπως τσικουδιά ή άλλα παράγωγα βιοαποδομήσιμων προϊόντων.

Ο νεαρός διακρίθηκε στο τοπικό CityLab στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του μεγάλου μαραθωνίου της ΚΕΔΕ που έχει στόχο να συγκεντρώσει προτάσεις επίλυσης αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών.

«Με 9 συμμετοχές από σχολεία, φοιτητές και πολίτες της πόλης μας ολοκληρώθηκε στο ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ. Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν και αυτή του μοτοποδήλατου που για καύσιμο χρησιμοποιεί ΒΙΟΑΕΡΙΟ ή ακόμα και προϊόντα απόσταξης όπως τσικουδιά ή άλλα παράγωγα βιοαποδομήσιμων προϊόντων από νέο του δήμου μας, ο οποίος μελέτησε και κατασκεύασε το πιο «πράσινο» και φιλικό ως προς το περιβάλλον, μετασκευασμένο παπάκι», επισήμανε μέσα από το ekriti.gr ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ