Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αύριο η απολογία Μπαρμπαρούση για εσχάτη προδοσία

Με υπερασπιστική γραμμή που βασίζεται στην προσπάθεια υποβάθμισης όσων προκλητικών ανέφερε μέσα στο Κοινοβούλιο, ο Κων. Μπαρμπαρούσης θα απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, ενώπιον του ανακριτή για το βαρύ και ατιμωτικό αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, κατηγορία για την οποία ήδη συνελήφθη και κρατείται.

Χθες τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορός του με δηλώσεις τους προσπάθησαν να υποβαθμίσουν όσα ο βουλευτής ανέφερε μέσα στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης. Για την τοποθέτησή του ότι πρέπει οι ένοπλες δυνάμεις να παρέμβουν με συλλήψεις πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων για να αποτραπεί η υπογραφή της συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ, ο βουλευτής, χθες, ισχυρίστηκε ότι ήταν «ατυχής επιλογή» και τα όσα ελέχθησαν, ελέχθησαν «σε στιγμή έξαρσης».

Τι λέει ο δικηγόρος του

Ο συνήγορός του Κ. Κορατζόπουλος, από τη δική του πλευρά, ανέφερε μιλώντας στην Καθημερινή ότι «η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της», ενώ σημείωσε ότι ο πελάτης του δεν είχε πρόθεση, ούτε εννοούσε πραγματικά αυτά που είπε, αλλά η αναφορά του είχε στόχο να δώσει έμφαση στις ευθύνες εκείνων που προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας.

Πάντως, για την κατηγορία των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που είναι κακούργημα, εξ ου και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή, η νομοθεσία μας προβλέπει βαριές ποινές καθείρξεων που φθάνουν έως και τα είκοσι χρόνια.

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ