Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Δημοκράτης» και ο Κουβέλης: Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία για το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται δημοψήφισμα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Κουβέλης για το ζήτημα των Σκοπίων, σημείωσε ότι «η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Παρά τις αντίθετες απόψεις τα πράγματα έχουν ωριμάσει, έχει τρέξει παρα πολύ νερό εδώ και πολλά χρόνια ανεξάρτητα από τις ταλαντεύσεις στο πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν».

Στην ερώτηση για το πώς θα έπρεπε να ψηφιστεί η συμφωνία ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι «συνταγματολογικά θα έλεγα ότι αρκεί η προβλεπόμενη πλειοψηφία αλλά θα ήμουν ιδιαίτερα ικανοποιημένος αν η πλειοψηφία της Βουλής ήταν αρκετά μεγάλη και ευρεία».

Μπορεί να γίνουν χειρότερες οι τουρκικές προκλήσεις

Την εκτίμηση ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν θα τελειώσουν με τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία διατύπωσε ο Φώτης Κουβέλης. «Μπορεί να γίνουν και χειρότερα, μπορεί να έχουμε κυμαινόμενη ένταση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επιμένοντας ότι «οι μεγάλες ταχύτητες των μαχητικών αεροσκαφών αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχήματος». «Ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να θερμάνει συνολικά το Αιγαίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Όπως είπε «με ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρακτική της έντασης από την Τουρκία που έχει πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες τις παραβάσεις και παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και έχει μαζέψει πλοία στα δικά της αγκυροβόλια προκειμένου να εξάρει την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και να κινηθεί αξιοποιώντας έναν εθνικισμό στο εσωτερικό της Τουρκίας».

Αγνωστο πότε θα αποφυλακιστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί

Σε ερώτηση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης ο κ. Κουβέλης ομολόγησε ότι «δεν ξέρουμε πότε» θα αποφυλακιστούν προσθέτοντας ότι «το ίδιο δεν το ξέρουν Γερμανοί, Αμερικανοί και άλλων εθνικοτήτων που είναι κρατούμενοι».

Χαρακτήρισε, δε, «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των Τούρκων επισημαίνοντας «το γεγονός ότι οι δύο στρατιωτικοί είναι ταυτόχρονα και στρατιωτικοί των δυνάμεων του ΝΑΤΟ είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που βαρύνει την Τουρκία».

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε, τέλος «ευχάριστη υπόμνηση» την αποχώρησή του από την κυβέρνηση Σαμαρά λόγω του «μαύρου» στην ΕΡΤ.

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1-2

Δείτε τι θα συμβεί στα πρώτα επεισόδια της νέας τηλεοτπικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1-2 Επεισόδιο 1 «Σταυροδρόμια» Η δολοφονία της γυναίκας του, δώδεκα...