Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Οι γονείς-βιαστές ήθελαν να… αποτελειώσουν το κορίτσι τους με ψυχοφάρμακα

Φρικιαστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τη δράση των γονιών-βιαστών στη Λέρο.

Οι προφυλακισμένοι γονείς, κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν τα παιδιά τους με τρόπους που δεν χωράει ανθρώπου νους, ενώ στο ανατριχιαστικό σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η συγκλονιστική περιγραφή της κοινωνικής λειτουργού.

«Την Παρασκευή στις 25 Μαΐου, στις 9:20 το πρωί, οι γονείς ήρθαν στο γραφείο μου και μου ζήτησαν ψυχοφάρμακα για να τα δώσουν στην κόρη τους. Ισχυρίζονταν ότι το παιδί δεν είναι καλά ψυχολογικά και ότι τους έστειλε σε μένα η διευθύντρια του σχολείου. Τους ζήτησα επίμενα να φέρουν το παιδί στο γραφείο μου. Όταν τους απείλησα ότι θα το επισκεφθώ η ίδια στο σπίτι, μου αποκάλυψαν ότι είναι έξω από το γραφείο μου, μέσα στο αυτοκίνητο και δεν μπορεί να περπατήσει. Τότε ανησύχησα, γιατί έβλεπα στο πρόσωπό τους την αγνία τους να κρύψουν κάτι» λέει η κυρία Βάσω Ευαγγέλου, κοινωνική λειτουργός του κέντρου κοινότητας του Δήμου Λέρου στην «RealNews».

«Πήγα στο αυτοκίνητο και βρήκαν το παιδί ξαπλωμένο στο πίσω κάθισμα, σε πλήρη κατατονία. Είχε χάσει το χρώμα του και δυσκολευόταν να καταλάβει τι του λέω. Τους πίεσα να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, λέγοντάς τους ότι αν δεν το έκαναν, θα καλούσα την Αστυνομία ή θα την πήγαινα εγώ χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Όταν έφυγαν για το νοσοκομείο, ενημέρωσα τους γιατρούς και την Αστυνομία»…

Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν την κακοποίηση του παιδιού και οι γονείς συνελήφθησαν πριν προλάβουν να φύγουν από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό «δυστυχώς υπάρχουν και άλλα πέντε περιστατικά κακοποίησης παιδιών, ακόμα και ατόμων με αναπηρία, για δύο από τα οποία υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση και ήδη τα διερευνούμε»…

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα η κοινωνική λειτουργός, κάποιοι στην τοπική κοινωνία έδειχναν να ξέρουν τα όσα τραβούσαν τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, ακόμα και κοινωνικές υπηρεσίες, κάτι που άλλωστε έχει προκαλέσει και την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που ζητά να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ