Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μάχη παρασκηνίου στο παρά πέντε της διάσπασης του ΚΙΝΑΛ

Μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Ποταμιού απο το ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά είναι σαν ν’ αρχίζει να ξηλώνεται το πουλόβερ. Κι αν αρχίσει το ξήλωμα, τότε κανείς δεν μπορεί να προδικάσει που θα σταματήσει.

Οι αναταράξεις στη ελληνική σοσιαλδημοκρατία τραβούν το ενδιαφέρον της Ευρώπης λίγο πριν ανοίξει η προεκλογική περίοδος για το ευρωκοινοβούλιο, κάτι που αποτυπώθηκε και στις επαφές κορυφής της Φώφης Γεννηματά στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στελέχη του Κινήματος Αλλαγής έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια προσέγγισης στελεχών και ρίχνουν γέφυρες συνεννόησης παρά το χάσμα της «επιμέρους διαφωνίας», όπως τη χαρακτηρίζουν, για το Σκοπιανό. Κινήσεις που γίνονται ακόμη και σε επίπεδο ηγετικής ομάδας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο newpost ήταν ξεκάθαρος και στο blame game που είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες για το ποιος θα πάρει το «μουντζούρη» της διάσπασης εκείνος απαντά: «Δεν έχει σημασία ποιος θα την πιστωθεί, αλλά η εικόνα που θα αποτυπωθεί στην κοινωνία για τον χώρο και την προσπάθεια που γίνεται. Θα απογοητεύσει και τους 212.000 ψηφοφόρους του».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ένα άλλο στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, που έχει πάρει ενεργά μέρος στη δημιουργία της ΔΗΣΥ και τη μετεξέλιξή της σε ΚΙΝΑΛ το οποίο εκφράζει την εκτίμηση οτι «κινδυνεύει με υπονόμευση η βασική επιτυχία της Φώφης Γεννηματά, αυτή της ένωσης όλων των δυνάμεων του χώρου».

Αυτό πάντως φαίνεται να το αναγνωρίζει η πλειοψηφία των στελεχών, αλλά για την ώρα το μπρα ντε φερ μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως δεν σταματά. Το ενδεχόμενο να αποφευχθεί το ρήγμα έστω και την τελευταία στιγμή μοιάζει αυτή την ώρα τουλάχιστον απίθανο.

Προχωράμε κανονικά με το Κίνημα Αλλαγής, επιμένουν σε όλους τους τόνους απο τη Χαριλάου Τρικούπη και ένω έχουν ήδη ανοίξει την πόρτα στον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν χάνει την ευκαιρία και επιμένουν να φλερτάρουν ανοιχτά με τον χώρο, επιβεβαιώνοντας την προειδοποίηση της Χαριλάου Τρικούπη προς τον κ. Θεοδωράκη, και όποιον άλλο λειτουργεί με λογική εσωτερικής ρήξης, ότι μια «διάσπαση θα ήταν δώρο στον Τσίπρα και τον Καμμένο».

newpost.gr
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ