Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρωτοβουλία 1-1-4: Νέα πολιτική κίνηση από Αλαβάνο, Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα, Βαλαβάνη

Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης με στόχο να κινείται στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς. Πρόκειται για μια προσπάθεια για δημιουργία κόμματος, υπό τους Αλέκο Αλαβάνο, Νάντια Βαλαβάνη, Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Κώστα Λαπαβίτσα, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Μάνια Παπαδημητρίου.

Τη νέα αυτή πολιτική κίνηση – την Πρωτοβουλία 1-1-4 για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα – συγκροτούν 114 πρόσωπα και συλλογικότητες, «μεμονωμένα πρόσωπα αλλά και πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, οικολογικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, συνεργατικές, για τα δικαιώματα».

«Είμαστε βέβαιοι ότι υφίστανται οι αναγκαίες δυνάμεις για ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα. Είναι όμως διασκορπισμένες και συχνά ανταγωνιστικές, και γι’ αυτό μειωμένης αποτελεσματικότητας. Μπορούμε να ενώσουμε τις διάσπαρτες αυτές νησίδες σε ένα Αρχιπέλαγος. Μπορούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό του λαού και να στηρίξουμε την ηθική της αλληλεγγύης και δημιουργίας. Με αυτό το όραμα τασσόμαστε υπέρ ενός μετώπου όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεωνπου εμπνέονται και πονάνε για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια κυρίαρχη, γνήσια δημοκρατική, ανεξάρτητη, παραγωγική και τεχνολογικά προηγμένη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ενός χώρου που θα λειτουργεί στη βάση του διαλόγου, της διαρκούς και ίσης πληροφόρησης, με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας κριτικά τη σύγχρονη τεχνολογία και το διαδίκτυο», σημειώνουν στη διακηρυξή τους τα μέλη που συγκροτούν την Πρωτοβουλία 1-1-4 για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, η Πρωτοβουλία 1-1-4 για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα, καλεί σε συνέντευξη Τύπου την προσεχή Δευτέρα, 11/06, στις 12:00, στην αίθουσα του ΤΕΕ, Νίκης 4, στην Αθήνα, για την παρουσίαση κειμένου 10 σημείων για τη συνεργασία, την κοινή δράση και την ενότητα.

Στη συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων, θα παρέμβουν και οι Αλέκος Αλαβάνος, Νάντια Βαλαβάνη, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Κώστας Λαπαβίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Μάνια Παπαδημητρίου

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ