Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ζαχαριάδης: Μετά την έξοδο από τα μνημόνια θα δούμε αν υπάρχουν δυνατότητες να κάνουμε κάτι διαφορετικό, τα μνημόνια δεν είναι Ευαγγέλια στο κάτω κάτω (video)

“Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για το Σκοπιανό, σας θυμίζω, ότι η Νέα Δημοκρατία είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε προσχηματικά το όλο θέμα για να δημιουργήσει εσωτερικό ζήτημα στη ΝΔ.

Και με αυτή τη γραμμή ο ευφυής αντιπρόεδρος ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, έπεισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη- έτσι εκτιμώ εγώ- να πάει στο “όχι”. Γιατί, σου λένε, κάθισαν Τσίπρας και Κοτζιάς σε ένα δωμάτιο και είπαν, πώς να δημιουργήσουμε πρόβλημα στη ΝΔ. να πιάσουμε ένα εθνικό θέμα για να “παίξουμε” με τη Νέα Δημοκρατία” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο Διευθυντής Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, συμπληρώνοντας:

“Αποδεικνύεται 5 μήνες μετά, ότι όχι μόνο δεν ήταν έτσι, αλλά υπάρχει ζωντανό και ζωηρό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία από άλλες δυνάμεις στην Ευρώπη για την επίλυση του ζητήματος. Το λέω αυτό για λόγους ηθικής πολιτικής τάξης, γιατί η ΝΔ σ’ αυτό το ζήτημα σ’ εκείνη τη συγκυρία, λειτούργησε με τρόπο τυχοδιωκτικό. Θα μπορούσε να βγει θαρρετά και να πει, συμφωνώ μ’ αυτό ή δεν συμφωνώ, η γνώμη μου είναι αυτή. Όχι όμως να βγαίνουν διάφοροι αντιπρόεδροι και διάφορα κορυφαία στελέχη στις τηλεοράσεις και να λένε ότι εμείς παίζουμε με ένα πολύ δύσκολο εθνικό θέμα για μικροπολιτικούς σκοπούς.”

Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τη συνάντησή του με τον Γιάννη ΜΠουτάρη, λίγες μέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε ο τελευταίος, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε:

“Ο κ. Τσίπρας θα επισκεπτόταν οποιονδήποτε δήμαρχο, αριστερό ή δεξιό, που υπέστη τέτοια φασιστικού χαρακτήρα επίθεση, όπως ο κ. Μπουτάρης. Άλλο πράγμα η διαφωνία και άλλο πράγμα η σύγκρουση με βία. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα και μας πάει στον ολοκληρωτισμό.
Δεν έχουμε καμία ανοχή στη βία και την τρομοκρατία, είτε το θύμα λέγεται Κουμουτσάκος, είτε Μπουτάρης, είτε Χατζηδάκης, είμαστε απολύτως απέναντι στη βία, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Από την ήπια μέχρι και την πιο σκληρή παραβατικότητα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Για εμάς η μη βία στην πολιτική είναι ζήτημα αρχών.”

Αναφορικά με την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο τον Αύγουστο ο κ. Ζαχαριάδης είπε:
“Είναι θετικό, δεν πανηγυρίζουμε, αλλά πρέπει να χαμογελάσουμε τουλάχιστον για το γεγονός, ότι η χώρα βγαίνει ύστερα από 8 χρόνια από τα μνημόνια”, ενώ ερωτηθείς για το αν θα γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις από 1-1-2019, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις Μοσκοβισί, απάντησε:

“Είναι προφανές ότι ο κ. Μοσκοβισί 50 μέρες πριν κλείσει το πρόγραμμα θα πει αυτό, που λέμε κι εμείς.
Βγαίνοντας όμως από το πρόγραμμα, θα δούμε αν υπάρχουν δυνατότητες για να κάνουμε το ο,τιδήποτε διαφορετικό. Δεν λέω ότι θα ακυρώσουμε κάποιον νόμο, αλλά θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε σε μια σειρά ψηφισμένων νόμων και λαθών, θα τολμήσω να το πω, που έγιναν από το 2010. Στο κάτω κάτω, τα μνημόνια δεν είναι ούτε Ευαγγέλια, ούτε είναι γραμμένα στις πλάκες του Μωϋσή, πολλά από αυτά που εφαρμόστηκαν δεν λειτούργησαν, όπως θα έπρεπε.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ