Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όλες οι καλοκαιρινές μεταγραφές της τηλεόρασης – Ποιος ρίχνει τρελά λεφτά και τι γίνεται σε Epsilon, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ και Alpha

«Καυτό» αναμένεται το καλοκαίρι για τους τηλεοπτικούς αστέρες! Οπως υπολογίζεται, στις 15 με 20 Ιουνίου το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφανθεί μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την αδειοδότηση των πανελλαδικών σταθμών γενικής στόχευσης και, όπως φαίνεται, όλα θα κυλήσουν τάχιστα, αφού κανένα από τα κανάλια που πληρούν τις προδιαγραφές (ΑΝΤ1, Alpha, Star, Σκάι, Epsilon) δεν επιθυμεί να κωλυσιεργήσει τις διαδικασίες με ενστάσεις προς τους ανταγωνιστές του.

Τον μεγαλύτερο ντόρο έχει κάνει μέχρι στιγμής ο τηλεοπτικός σταθμός Εpsilon, αφού οι φήμες θέλουν να διαθέτει πάνω από 35.000.000 ευρώ (!) για το πρόγραμμα της σεζόν 2018-2019, δηλαδή όσο κοστίζει μια τηλεοπτική άδεια! Το ποσό που θα ρίξει ο Ιβάν Σαββίδης στην αγορά είναι τεράστιο και οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί ήδη έχουν θορυβηθεί.

Γιατί αναμφισβήτητα θα υπάρξουν πολλές μετεγγραφές, «σπασίματα» συμβολαίων αλλά και πίεση για να αυξηθούν οι οικονομικές απολαβές των δημοσιογράφων και των παρουσιαστών που έχουν ανεβασμένες τηλεοπτικές μετοχές στη μιντιακή αγορά.

Με αυτήν τη λογική, στο στόχαστρο του νέου διευθυντή προγράμματος του Εpsilon Τζώνη Καλημέρη έχει μπει η Φαίη Σκορδά, όπως αναφέραμε εκτενώς στο προχθεσινό φύλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβόλαιό της με τον ΑΝΤ1 έληξε και τώρα μένει να ενεργοποιηθεί η προοπτική ανανέωσής του για έναν χρόνο, κάτι που αναμένεται να κάνει άμεσα ο σταθμός. Το να έχανε ο ΑΝΤ1 τη Φαίη Σκορδά μέσα από τα χέρια του θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα στην εικόνα του, μια και η παρουσιάστρια έχει συνδέσει το όνομά της με την πρωινή ζώνη του σταθμού. Με το Εpsilon συζητά και ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος έχει δεχτεί στενή πολιορκία για να αναλάβει ένα late night show αλλά και την παρουσίαση του «X-Factor» όμως ο Αντ1 θέλει να τον κρατήσει στο δυναμικό του. Επίσης ο Τζώνη Καλημέρης έχει βάλει στο μάτι και τον κουμπάρο του Νίκο Χατζηνικολάου, τόσο για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού όσο και για τη βραδινή ενημερωτική ζώνη με το talk show «Στον ενικό». Και πάλι ο ΑΝΤ1, αν θέλει να κρατήσει τον δημοσιογράφο στο δυναμικό του, θα πρέπει να κινηθεί εγκαίρως. Με το Εpsilon φαίνεται ότι συζητούν ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Καμπουράκης, που από την πρωινή ζώνη του Real FM θα βρεθούν στην αντίστοιχη τηλεοπτική του καναλιού των Μελισσίων και στη θέση του Σπύρου Χαριτάτου.

Η Ευαγγελία Αραβανή

Εως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές κανείς δεν γνώριζε τι θα γίνει με την Τατιάνα Στεφανίδου και το Εpsilon, καθώς οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίζονται, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Νίκος Ευαγγελάτος θα αποχωρήσει. Στον σταθμό παραμένουν η Κατερίνα Καινούργιου και η Ναταλία Γερμανού, ενώ έρχονται… με φόρα η Κατερίνα Ζαρίφη και η Ευαγγελία Αραβανή. Επίσης, όπως έγραψε πρώτη η «Espresso», είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Μένιος Φουρθιώτης φεύγει και τη θέση του παίρνει ο Νίκος Κοκλώνης.

Από την άλλη μεριά, αυτός που παραμένει ακλόνητος στη θέση του στον ΑΝΤ1 είναι ο Αντώνης Κανάκης, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με το κανάλι έως το 2021. Επιπλέον, είναι υπεύθυνος και για τη διαμόρφωση της βραδινής ζώνης του σταθμού και τη φυσιογνωμία αυτής στο σύνολό της. Στο κανάλι του Αμαρουσίου παραμένει και η Ζέτα Μακρυπούλια, καθώς το αγαπημένο καθημερινό τηλεπαιχνίδι «Rouk Zouk» θα φιλοξενηθεί στο καινούργιο πρόγραμμα του καναλιού την ερχόμενη σεζόν. «Χαίρομαι πάρα πολύ που θα συνεχίσω την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού και την επόμενη σεζόν! Είναι μια παραγωγή που έχω αγαπήσει πάρα πολύ και εγώ, αλλά και ο κόσμος. Τη νέα χρονιά θα προσπαθήσω να το προσεγγίσω και με διαφορετικούς τρόπους, για να το δείτε ανανεωμένο, πάντα όμως θα είναι το χαλαρωτικό παιχνίδι της παρέας που όλοι θα θέλαμε να παίξουμε ακόμη και από το σπίτι, και να κερδίσουμε χρήματα» δήλωσε η παρουσιάστρια-ηθοποιός μετά την ανανέωση του συμβολαίου της. Στο «στρατόπεδο» του ΑΝΤ1 παραμένουν η Μαρία Μπεκατώρου, η Δούκισσα Νομικού -για χάρη της το κανάλι θα ενεργοποιήσει την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου- και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Για τέσσερα χρόνια

Στον Αlpha, κόντρα σε φήμες και δημοσιεύματα που ήθελαν τον Αντώνη Σρόιτερ να φεύγει, το κανάλι ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλα τέσσερα χρόνια. Το ίδιο έκανε και με το συμβόλαιο του Νίκου Μάνεση! Ετσι οι δύο άνκορμαν του σταθμού παραμένουν στη θέση τους στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων, ενώ συνεχίζονται και οι εκπομπές τους «Αυτοψία» και «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση». Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 9 Ιουλίου οι ειδήσεις του Alpha και όλος ο ενημερωτικός τομέας μετακομίζουν στο στούντιο του Star στην Κάτω Κηφισιά. Πληροφορίες θέλουν και την Ελεονώρα Μελέτη να συζητάει με τον Alpha για την επόμενη σεζόν, και μάλιστα με καθημερινή εκπομπή στην απογευματινή ζώνη, αμέσως μετά την Ελένη Μενεγάκη.

Last but not least ο Σκάι, που οπωσδήποτε θα κρατήσει στο δυναμικό του τον Σάκη Τανιμανίδη, αφού θα υπάρξει και «Survivor 3». Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κανάλι του Φαλήρου θα δούμε τον Σεπτέμβριο και το «The Voice», με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη και κριτική επιτροπή τους Σάκη Ρουβά, Ελενα Παπαρίζου, Κωστή Μαραβέγια και Πάνο Μουζουράκη. Το «My style rocks», αφού κέρδισε τις εντυπώσεις, επανέρχεται ανανεωμένο. Μετά την αποχώρηση της Ευαγγελίας Αραβανή, με τον Σκάι συζητάει για τη θέση της παρουσιάστριας η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Αλλαγές θα έχουμε και στην κριτική επιτροπή, όπου -όπως λέγεται- στη θέση του Χάρη Χριστόπουλου θα καθίσει η Ραμόνα, η περσινή νικήτρια του reality μόδας. Από τον Σεπτέμβριο, όμως, θα δούμε και το reality παιχνίδι «My man can». Για τον ρόλο των παρουσιαστών ακούγονται τα ονόματα των Μαρίας Μπακοδήμου και Φώτη Σεργουλόπουλου. Τι θα γίνει, όμως, με την Ντορέττα Παπαδημητρίου; Μάλλον ένα νέο τηλεπαιχνίδι την περιμένει στον Σκάι!

Μαρία Ανδρέου
 espressonews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ