Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εθνικά μηνύματα από τον Καραμανλή

Βρέθηκε κοντά στους ακρίτες που φυλάνε τα σύνορα με την Τουρκία αλλά και δίπλα στους κατοίκους της Θράκης

Σε επαφές με τοπικά στελέχη της Ν.Δ. στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, στο πλαίσιο χαλαρών και ανθρώπινων συναντήσεων, όπως περιγράφονται από τους παρευρισκομένους, ολοκλήρωσε χθες την τριήμερη περιοδεία του στη Θράκη ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε ταυτόχρονα εθνικά μηνύματα, ιδιαίτερα κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, την Παρασκευή, στον Εβρο, όπου μετέβη στο στρατιωτικό φυλάκιο του Πυθίου, στα σύνορα της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Αλέξανδρο Κοντό, περιόδευσε στην ορεινή Ξάνθη και εν συνεχεία παρευρέθη σε γεύμα με τη συμμετοχή τοπικών στελεχών της Ν.Δ. και εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών και της περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, το κλίμα κατά τη χθεσινή σύναξη ήταν και ιδιαίτερα «συγκινησιακό», καθώς ο κ. Καραμανλής ξαναβρέθηκε ύστερα από χρόνια με παλιούς προέδρους της ΝΟΔΕ στην Ξάνθη, με τους οποίους γνωριζόταν από την εποχή που ήταν απλός βουλευτής.

Αντίστοιχα, ο Κώστας Καραμανλής το Σάββατο βρέθηκε στον νομό Ροδόπης, όπου μαζί με τον επίσης πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη επισκέφτηκαν το θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο της Μαρώνειας, ενώ είχαν γεύμα με τοπικά «γαλάζια» στελέχη στο χωριό Ιασμος και εν συνεχεία επισκέφτηκαν την Ξυλαγανή.

Η επίσκεψη αυτή του κ. Καραμανλή στη Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς σε δύο νομούς, τη Ροδόπη και την Ξάνθη, η Ν.Δ. δεν κατόρθωσε λόγω του εκλογικού νόμου να εκλέξει βουλευτή, ενώ παράλληλα αυτή η επίσκεψη είναι και μιας μορφής στήριξη προς τους δύο πρώην υπουργούς Στυλιανίδη και Κοντό, οι οποίοι φαίνεται ότι επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι με τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

«Εθνικό κεφάλαιο» για τη χώρα χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, σημειώνοντας ότι είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί διαύλων επικοινωνίας Μεγάρου Μαξίμου και Κώστα Καραμανλή. «Εκείνοι που τα διακινούν έχουν την ψευδαίσθηση ότι τους εξυπηρετούν, όμως ματαιοπονούν» είπε ο κ. Τζιτζικώστας, προσθέτοντας: «Ο Κώστας Καραμανλής είναι εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα και δεν μπορεί κανείς να τον εμπλέκει σε μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες».

dimokratianews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ