Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τον σεισμό στην Αττική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στις 23:50 της Τρίτης (1/5) στα βορειοανατολικά του νομού Αττικής.

O σεισμός θεωρείται επιφανειακός καθώς το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του σεισμού εκτιμάται σε 26 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, κοντά στην περιοχή του Γραμματικού.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αττικής και, φυσικά, στην Αθήνα, χωρίς πάντως να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο, Ευθύμιος Λέκκας, καθώς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, εξαιτίας του μικρού εστιακού του βάθους και σημείωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ξαναδώσει σεισμικές δονήσεις, χωρίς ωστόσο να συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ – Spoiler: Ο Στέφανος κάνει μοιραία συμμαχία

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στη συνέχεια του Β’ κύκλου της σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ  Η Αλεξάνδρα ξεκινάει να συνέρχεται, μετά την απρόσμενη συνάντηση με την Μαργέτα που την...