Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γαβρόγλου: Τον Ιούνιο το σχέδιο για την κατάργηση των Πανελλαδικών

Αφού ολοκληρωθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα δημοσιοποιηθεί το κυβερνητικό σχέδιο για αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια από τον Ιούνιο του 2020.

Αυτό αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 στόχος είναι να μπορούν περισσότερα παιδιά να σπουδάσουν αυτό που θέλουν, «σήμερα αυτό το ποσοστό είναι μόλις 30%» και πρόσθεσε «Υπάρχει αυτόνομη παιδευτική διάσταση στην ανώτατη εκπαίδευση. Δεν είναι αποκλειστικός σκοπός να βρει κανείς δουλειά αφού τελειώσει ένα πανεπιστήμιο».

Ακόμα υποστήριξε: «Προχωράμε στις συνέργειες ανάμεσα στα ΑΕΙ κ τα ΤΕΙ χωρίς να πανεπιστημιοποιούμε τα ΤΕΙ ούτε να τα συνενώνουμε. Κάνουμε μια συνέργεια επί της ουσίας με νέο προσωπικό και πρόσθετη χρηματοδότηση».

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας έκανε και δύο εξαγγελίες.

Συγκεκριμένα είπε πως «από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μεγάλο πρόγραμμα επιμορφώσης των εκπαιδευτικών, πρώτα του λυκείου και μετά οι υπόλοιποι» και πρόσθεσε: «Από Σεπτέμβρη θα έχουμε στα σχολεία στην Γ’ Γυμνασίου μετά την ολοκλήρωση του ωραρίου δωρεάν μαθήματα για πληροφορική και για αγγλικά που θα οδηγούν σε κρατικά πιστοποιητικά».

Για το θέμα των προσλήψεων σημείωσε πως τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί το σχέδιο και ο αριθμός των διορισμών στην εκπαίδευση σε βάθος τριετίας.

«Συζητάμε με τους θεσμούς το σύστημα πρόσληψης, θα μοριοδοτηθεί η προϋπηρεσία. Από τον Σεπτέμβριο του 19 θα έχουμε κάθε Σεπτέμβριο μεγάλο αριθμό προσλήψεων στα σχολεία. Δώσαμε 1.000 θέσεις στα ΑΕΙ κ διαπιστώσαμε ότι πολλά πανεπιστήμια αργούν ενώ δεν επέλεξαν καμία από τις υποψηφιότητες», εξήγησε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ