Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βούτσης στους γονείς των δύο στρατιωτικών: Θεωρούν ότι η κράτησή τους είναι πολιτική

Με τους γονείς των δύο Ελλήνων αξιωματικών, που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, επικοινώνησε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και τους συνεχάρη για τη στάση και την προσωπικότητα των παιδιών τους.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε στους γονείς ότι οι δύο αξιωματικοί βρίσκονται σε καλή κατάσταση και τηρούν ακμαίο το ηθικό τους, έχοντας αντιληφθεί ότι η κράτησή τους είναι πολιτική.

Ο πρόεδρος της Βουλής, στην επικοινωνία που είχε με τους γονείς των δύο Ελλήνων αξιωματικών, τους μετέφερε τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, του κοινοβουλίου και της πολιτείας, η οποία κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους.

Ταυτόχρονα, τους διαβεβαίωσε ότι η Βουλή στέκεται δίπλα τους για τους στηρίξει σε ό,τι χρειαστούν και για να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά το αίσθημα της αισιοδοξίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βούτσης χθες το απόγευμα επισκέφθηκε τους δύο στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, στις φυλακές της Αδριανούπολης, όπου κρατούνται.

Μετά τη συνάντηση με τους δυο στρατιωτικούς ο κ. Βούτσης δήλωσε «Είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν. Ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ.

Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων.»

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 Η Μαρίκα ανησυχεί μήπως η Δεσποινιώ έχει παρεvoχληθεί από τον Κοσμά, αλλά εκείνη το...