Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η στρατηγική της σύγκρισης Μητσοτάκη – Τσίπρα, οι γαλάζιες συμμαχίες και το παρασκήνιο με Καραμανλή

Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει από τα στελέχη του την κατάθεση τροπολογίας για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑστα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό, αποτελεί σύμφωνα με τους συνεργάτες του, δείγμα γραφής για την επόμενη μέρα. Η πρωτοβουλία αυτή είχε μάλιστα προαναγγελθεί από τη Θεσσαλονίκη, στην κοινή συνέντευξη που έδωσε στον FM100, το Focus και το Ράδιο Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή, ημέρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόταν τη Μυτιλήνη.

Πέρα από την ουσία, που έχει να κάνει με την ελάφρυνση των νησιωτών που σηκώνουν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να στείλει προς τους πολίτες και ένα πολιτικό μήνυμα: «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, στο γαλάζιο επιτελείο επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στη στρατηγική της σύγκρισης του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα, καθώς όπως βλέπουν και στις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερέχει πλέον σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον πρωθυπουργό, ειδικά όταν τίθενται ερωτήματα που αφορούν στην αξιοπιστία.

Με βάση τον σχεδιασμό αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει να απευθύνεται κάθε φορά σε στοχευμένα κοινά, ώστε να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης που θα κεφαλαιοποιηθούν και στην κάλπη. Ήδη χθες επανήλθε στο θέμα των παιδικών σταθμών, με αφορμή την έναρξη των αιτήσεων και επανέλαβε τη δέσμευσή του, ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός. Ο ίδιος, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε αυτά που υπόσχεται και αναφέρεται μόνο σε κοστολογημένες κινήσεις, ώστε να μπορεί να τις υλοποιήσει την επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δέσμευσή του για μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, στο 9%, από 20% που είναι σήμερα. Κάτι τέτοιο, όπως λέει ο ίδιος, θα μετριάσει τη μείωση του αφορολόγητου που έχει ψηφίσει ήδη η κυβέρνηση. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης διευκρινίζει πως αυτό θα συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή αμέσως μετά τις εκλογές και θα είναι ανεξάρτητο από το τι θα πετύχει στο αφορολόγητο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει στείλει ήδη μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση σχετικά με το ποια θα είναι η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν ξέρω τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, αλλά θα είναι μια δύσκολη μετάβαση. Κάποιοι απολαμβάνουν τις χαρές της εξουσίας. Δεν θεωρώ τον ΣΥΡΙΖΑ συμμέτοχο στη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ θα επιδιώξω τις μεγαλύτερες δυνατές συμμαχίες για να αλλάξουμε τη χώρα», φέρεται να λέει σε συνομιλητές του.

Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, στην οδό Πειραιώς δεν αποκλείουν τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά. Σε συνέντευξή του στον Alpha 989 και στη Λώρα Ιωάννου, ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, αφού επεσήμανε ότι στόχος τους είναι η αυτοδυναμία, πρόσθεσε: «Αυτό όμως δεν μας αποτρέπει, αντίθετα δεσμευόμαστε να αναζητήσουμε συνεργασίες με φιλοευρωπαϊκές, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, όπως είναι το Κίνημα Αλλαγής. Αν θα γίνει, σε ποιο πλαίσιο και με ποιον τρόπο, είναι κάτι που θα συζητηθεί εκεί. Την απόφαση για το τί θα κάνει το Κίνημα Αλλαγής θα την πάρει η κα Γεννηματά και τα όργανα του κόμματός της».

Στις κινήσεις αυτές, ήρθε να προστεθεί και η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον κ. Μητσοτάκη. Το ραντεβού, σε αντίθεση με τις τελευταίες φορές, έγινε στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή και όχι στην Παναγή Κυριακού, ενώ στόχος των δύο αντρών ήταν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας.

Αποδέκτες, όλοι όσοι επιχειρούν να καπηλευθούν τις σχέσεις ή τη συνεργασία που είχαν μαζί με τον κ. Καραμανλή κατά το παρελθόν και να προκαλέσουν… ρωγμές, υλοποιώντας τον γενικότερο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα να διεμβολίσει τόσο τη ΝΔ, όσο και το ΚΙΝΑΛ. Υπενθυμίζεται η κίνηση των Κ. Μίχαλου, Ν. Καραχάλιου, Ευ. Αντώναρου, που αποκάλυψε χθες το newpost.grΜάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο πρώην πρωθυπουργός τόσο στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Θράκη, όσο και στις κατ΄ιδίαν επαφές που έχει, ζητά από όλους την πλήρη στήριξη στην προσπάθεια της σημερινής ηγεσίας του κόμματος.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 120-121-122

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 120-121-122 Επεισόδιο 120 Η Ηλέκτρα κατηγορεί τον Παύλο πως παίζει παιχνίδια σε διπλό ταμπλό,...