Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τέλη Μαΐου κλείνουν οι πύλες σε μετρό, ΗΣΑΠ

Ακόμη ένα στοίχημα έβαλε ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης αναφορικά με την ημερομηνία πλήρους εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου όπως διαβάζουμε στην kathimerini.gr. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εξαγγελία, το κλείσιμο του συνόλου των πυλών σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ θα αποτελεί πραγματικότητα στα τέλη του τρέχοντος μήνα, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός. Στην παρούσα φάση το σύστημα βρίσκεται σε βρεφικό στάδιο, με την ενηλικίωσή του να μοιάζει πολύ μακρινή. Προς το παρόν οι πύλες για ΑμεΑ και ανέργους, που δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση, παραμένουν ανοιχτές με αποτέλεσμα να «αξιοποιούνται» και από λαθρεπιβάτες. Και αυτό κυρίως λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στην έκδοση των προσωποποιημένων καρτών δωρεάν μετακίνησης.

Το «πείραμα» ωστόσο ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, με τους σταθμούς «Ακρόπολη» και «Αγία Μαρίνα» να κλείνουν όλες τις πύλες (και των ΑμεΑ και ανέργων) για λίγες ώρες. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί βέβαια δεν θεωρούνται ενδεικτικοί, καθώς η «Αγία Μαρίνα» παρουσιάζει χαμηλή επιβατική κίνηση, ενώ η «Ακρόπολη» απευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τουρίστες, οι οποίοι δεν αποτελούν τους συνηθέστερους λαθρεπιβάτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «πείραμα» των κλειστών πυλών για λίγες ώρες θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς τις επόμενες ημέρες, με κυρίαρχο στόχο την εξοικείωση του επιβατικού κοινού στη… χρήση εισιτηρίου.

Σήμερα, το δίκτυο του ηλεκτρικού (γραμμή 1) από τον Πειραιά έως την Κηφισιά διαθέτει 24 σταθμούς. Από αυτούς μόλις τέσσερις έχουν «κλείσει» τις πύλες τους (Ταύρος, Αγιος Νικόλαος, ΚΑΤ και Μαρούσι). Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο μετρό, όπου από τους συνολικά 41 σταθμούς που έχουν οι δύο γραμμές (2 και 3) κλειστές πύλες διαθέτουν σήμερα 27. Αναλυτικά, στη γραμμή 2 (Ανθούπολη – Ελληνικό) έχουν κλείσει 14 από τις 20 πύλες. Στη γραμμή 3 (Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο) ενεργοποιημένες πύλες εισόδου και εξόδου διαθέτουν 13 από τους συνολικά 21 σταθμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ