Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κεφαλογιάννης για δύο στρατιωτικούς: «Αντί να τους παρηγορήσω, με παρηγορούσαν εκείνοι»

Μήνυμα ήθους και αξιοπρέπειας έστειλαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, μέσω του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που τους επισκέφτηκε τη Δευτέρα στις φυλακές.

Όπως είπε, μάλιστα, ο ίδιος στην εκπομπή «Σήμερα», στον ΣΚΑΪ, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου «στο τέλος, φαίνεται πως αυτοί παρηγορούσαν εμένα και όχι εγώ εκείνους».

«Συνάντησα δύο αξιοπρεπείς Έλληνες στρατιωτικούς. Αντιμετωπίζουν την περιπέτειά τους με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια και με θάρρος. Εύχομαι αυτή η περιπέτεια να λήξει. Ήταν θετικό ότι η Τουρκία έδωσε την άδεια για τη συνάντηση και θέλει να περάσει ένα θετικό μήνυμα στην Ευρώπη. Είναι βεβαίως η αρχή μιας πρωτοβουλίας. Θέλουμε να κρατήσουμε ψηλά στην ατζέντα το θέμα της παράνομης κράτησης των Ελλήνων αξιωματικών», τόνισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε ότι «γίνονται κινήσεις σε υψηλότερο επίπεδο», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα κάνουμε πόλεμο, δεν είναι αυτός ο σκοπός, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα».

«Μίλησα και με τον διευθυντή των φυλακών, ο οποίος έχει εντολές να είναι η κράτηση σε σωστά επίπεδα. Μου είπε αν υπάρχουν παράπονα να τον ενημερώσω και ο ίδιος. Το θέμα δεν είναι οι συνθήκες κράτησης των ανθρώπων αυτών. Το θέμα είναι να βγουν από αυτή τη φυλακή. Όσο καλές και αν είναι οι συνθήκες κράτησης, κρατείσαι άδικα, λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων της Τουρκίας. Μας ενδιαφέρει η άμεση απελευθέρωση αυτών των ανθρώπων», υπογράμμισε.

Όπως είπε οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης έχουν επίγνωση της κατάστασης, είναι πλήρως ενημερωμένοι και τόνισε: «Να δώσουμε τώρα χώρο στη διπλωματία».

«Αυτά τα παιδιά, που πραγματικά να τα χαίρονται οι γονείς τους, δίνουν μήνυμα ήθους και αξιοπρέπειας και υπομονής. Εμείς ενωμένοι και στο εσωτερικό μέτωπο και στην Ευρώπη πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε αυτή η περιπέτεια να λήξει άμεσα. Δίνουν μάθημα οι γονείς τους αλλά και οι ίδιοι. Γίνονται κινήσεις παρασκηνιακά», πρόσθεσε.

«Γύρισα πολύ υπερήφανος από αυτή την επίσκεψη», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης και υπογράμμισε: «Είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να εκπλήξει θετικά την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ