Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η σύζυγος του Σώρρα έπαψε να κρύβεται και εξαγόρασε τις ποινές της

Αθόρυβα, χωρίς ούτε ο στενός πυρήνας της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις να αντιληφθεί το παραμικρό, η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα, Βάια Ρουγκλίου, εγκατέλειψε το κρησφύγετό της και γύρισε στο σπίτι της, αφού δεν απειλείται πλέον να βρεθεί στη φυλακή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου είχε προηγηθεί κρυφτό 14 μηνών για το alter ego του Πατρινού φαντομά, που είχε εξαφανιστεί μαζί του τον Μάρτιο του 2017 από το πρόσωπο της γης, όταν καταδικάστηκαν και οι δύο σε φυλάκιση 8 ετών για τη γνωστή κόντρα τους με τον κουμπάρο τους, Φώτη Λεπίδα. Ένα χρόνο μετά, τον περασμένο Μάρτιο, η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο της Πάτρας, που μείωσε τις ποινές τους από τα 8 στα 3 χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα στη σύζυγο του Αρτέμη Σώρρα να εξαγοράσει τη συγκεκριμένη ποινή και να εγκαταλείψει την κρυψώνα της εξαγοράζοντας άλλη μία που βρισκόταν σε εκκρεμότητα.

Εκκρεμότητες τέλος

Συνολικά, η Βάια Ρουγκλίου έπρεπε να καταβάλει τα χρήματα για την εξαγορά ποινής πέντε ετών αφού εκκρεμούσαν ακόμα 24 μήνες φυλάκισης με αναστολή που έχουν επικυρωθεί από τον Αρειο Πάγο για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμηση του δικηγόρου Φώτη Λεπίδα.

Η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα είχε τη δυνατότητα να κλείσει τις εκκρεμότητές της με τη Δικαιοσύνη καταβάλλοντας ποσό περίπου 40.000 ευρώ ή να προχωρήσει σε ρύθμιση ώστε να πληρώνει το ποσό αυτό με δόσεις. Επέλεξε, όμως, την πρώτη λύση, όπως είπε στον Ελεύθερο Τύπο ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος δεν χειρίζεται συνολικά τις υποθέσεις του ζευγαριού αλλά ανέλαβε να τους εκπροσωπήσει μόνο στο Εφετείο του Μαρτίου, που μείωσε την ποινή. «Η κ. Ρουγκλίου εξαγόρασε την ποινή της και επέστρεψε στα παιδιά της», επισημαίνει ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ηχητικά στο ίντερνετ

Την ίδια ώρα, ο Αρτέμης Σώρρας, που εμφανίστηκε ως σωτήρας της χώρας με ανύπαρκτα δισεκατομμύρια, συνεχίζει τα παραληρηματικά ηχητικά του μηνύματα στο Διαδίκτυο σχεδόν σε καθημερινή βάση. Με αυτόν τον τρόπο άλλοτε απευθύνει συμβουλές προς τα «αδέρφια» του, τους Ελληνες, και άλλοτε καθαιρεί πρώην συνεργάτες του στην οργάνωση ή ακόμα και δικηγόρους που είχαν αναλάβει υποθέσεις του.

Παρά τις έρευνες των Αρχών όμως δεν έχει εντοπιστεί ούτε ο ίδιος ούτε και ο τρόπος που ανεβάζει τα ηχητικά στο ίντερνετ. Στο μεταξύ, οι εκατοντάδες πολίτες που έπεισε να στείλουν εξώδικα στο Δημόσιο για να… πληρώσει τα χρέη τους η Ελλήνων Συνέλευσις βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις. Αντίθετα με τη σύζυγό του, ο ίδιος δεν μπορεί να εμφανιστεί καθώς εκτός από τις δυο ποινές φυλάκισης 3 ετών και 28 μηνών που εκκρεμούν, έχει σε βάρος του και ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Διεθνές ένταλμα

Μετά την εξαφάνιση του ζεύγους Σώρρα είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης μέσω της interpol καθώς υπήρχαν υποψίες ότι εγκατέλειψαν τη χώρα. Ο Σώρρας άλλωστε είχε διατηρήσει επαφές κυρίως στη Γερμανία από την εποχή που δούλευε ως οδηγός φορτηγού διεθνών μεταφορών. Με τη σύζυγό του γνωρίστηκαν όταν εκείνος ήταν 20 ετών και «έλιωνε» στα γυμναστήρια της Πάτρας κάνοντας bodybuilding. Τότε ο «Μάκης», όπως τον ξέρουν οι φίλοι του, είχε διακριθεί και σε διαγωνισμούς για τον τίτλο του «mister Πελοπόννησος». Πριν από την εξαφάνισή του περνούσε το χρόνο του σε ένα μικρό γραφείο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ η τελευταία γνωστή του διεύθυνση ήταν σε ένα παλιό διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ