Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ζάεφ για Σκοπιανό: «Συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα σε ένα σενάριο για λύση»

Έχουμε καταλήξει σε ένα σενάριο το οποίο θεωρούμε ότι είναι το πιο πιθανό να οδηγήσει σε λύση, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, στη Σόφια, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Δ. Βαλκανίων.

Ο κ. Ζάεφ σημείωσε ότι συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα για τα επόμενα βήματα του οδικού χάρτη, ο οποίος θα οδηγήσει σε μια οριστική συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και στα Σκόπια.

Ελπίζω να έχουμε λύση μέχρι τον Ιούνιο, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ζάεφ, ωστόσο, όπως είπε, έχει δημιουργηθεί «μια τόσο καλή άνευ όρων σχέση (με τον κ. Τσίπρα) που ακόμη κι αν δεν γίνει αυτό θα συνεχίσουμε να συζητάμε και μετά τον Ιούνιο».

Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, επεσήμανε πως τότε ευελπιστεί ότι η χώρα του θα λάβει και ημερομηνία για την έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ καθώς και πρόσκληση από το ΝΑΤΟ.
Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ στη Σόφια.

Οι δύο ηγέτες εισήλθαν στην αίθουσα, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, με χαμόγελα, με το καλό κλίμα ανάμεσά τους να αποτυπώνεται και αργότερα στην αίθουσα της ολομέλειας της Συνόδου ΕΕ-Δ. Βαλκανίων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζάεφ φέρεται να είπε στους ομολόγους του ότι η λύση για το Σκοπιανό είναι κοντά.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ