Ικανοποίηση επικρατεί στη ΝΔ για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, με φόντο την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κόμματος σε όλη την επικράτεια.


Με βάση τις εκτιμήσεις στελεχών της ΝΔ, ο αριθμός όσων ήρθαν στην κάλπη εκτιμάται ότι ήταν πολύ κοντά στις 155.000, οι οποίοι και ενεγράφησαν για να ψηφίσουν, αν και ακόμα δεν έχουν εκκαθαριστεί τα τελικά στοιχεία.

Στη σημερινή διαδικασία ανεδείχθησαν επίσης και 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στην κορυφαία θεσμική διαδικασία της Ν.Δ., στο επόμενο τακτικό συνέδριό της το οποίο θα διεξαχθεί το φθινόπωρο. Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, σε 400 σημεία ανά την Ελλάδα, στήθηκαν περισσότερες από 1.500 κάλπες σε μια διαδικασία που διοργανώθηκε στο σύνολό της από την Γραμματεία Οργανωτικού και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) η οποία συστάθηκε ειδικά για την διεξαγωγή αυτών των εκλογών.


Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και λόγω της μεγάλης συμμετοχής χρειάστηκε να κλείσουν μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ και για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας μετείχαν 2.450 εθελοντές που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές. Λόγω του ότι το σύστημα δεν ήταν ηλεκτρονικοποιημένο, ώστε να υπάρχει διασύνδεση των εκλογικών κέντρων με μια κεντρική βάση στην οδό Πειραιώς, τα αποτελέσματα των εκλογών για τους 66 νέους προέδρους των ΝΟΔΕ, τους 339 προέδρους των ΔΗΜΤΟ, τα 9μέλη συμβούλιά τους, αλλά και τους 1.000 νέους σύνεδρους, θα ανακοινωθούν αύριο το πρωί.

Ωστόσο, σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, ήδη από τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, εκτιμάται ότι η ανανέωση σε όλες τις εκλεγμένες θέσεις θα ξεπεράσει το 50%. Είναι ενδεικτικό ότι τις 4.050 θέσεις των ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ και τις 1.000 των συνέδρων διεκδίκησαν περισσότεροι από 8.000 πολίτες.

Πηγή: reader.gr

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top