Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντισταθείτε! Παράδοση του ονόματος = παράδοση της Μακεδονίας

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ο Έλλην πρωθυπουργός εισπράττει ήδη σωρηδόν συγχαρητήρια για τους ενδοτισμούς του έναντι των Σκοπίων. Τη μια η Μέρκελ και η Μαίη τον εγκωμιάζουν για την «ετοιμότητά» του να υπογράψει «η Ελλάδα και η …Μακεδονία» όπως είπαν οι κυρίες (άπαγε της βλασφημίας)!

Την άλλη του τηλεφωνεί ο αμερικανός αντιπρόεδρος Πενς επιβραβεύοντάς τον για τα ως τώρα άλματά του στο ζήτημα ενθαρρύνοντάς τον να τα …ολοκληρώσει!

Τι να σκεφθεί κανείς: «Αλέξη προχώρα σε θέλει όλη η χώρα και προπαντός η Αμερική»!

Ο κ. Τσίπρας έχει απειροελάχιστο χρόνο να ξανασκεφθεί σοβαρά και εκ βαθέων το ζήτημα και να μην προβεί σ’ αυτό το τραγικό πολιτικό ολίσθημα όπως με πόνο και αγωνία του επισημαίνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και η Επιτροπή Αγώνα των πρόσφατων Συλλαλητηρίων.

Οι ατέλειωτες συζητήσεις Κοτζιά-Δημητρόφ-Νίμιτς-Τσίπρα-Ζάεφ δεν πρέπει να αποτέλεσαν πλύση εγκεφάλου του Έλληνα πρωθυπουργού ώστε να παραδώσει ιδιοχείρως το ατίμητο όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων από τους οποίους δεν παίρνει εντέλει ούτε «πινάκιον φακής».

Εν πρώτοις υπήρξαν εγκληματικά λάθη χειρισμού ότι εξαρχής δεν ετέθη από μέρους μας το αδιαπραγμάτευτο του ονόματος Μακεδονία. Παρά το Fyrom του Ο.Η.Ε. Μέρκελ, Μαίη, Πενς, κλπ αποκαλούν το μόρφωμα «Μακεδονία». Τί φαντάζεστε αύριο θα χρησιμοποιούν αυτό που θα συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας και θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία; Φυσικά θα χρησιμοποιούν το σκέτο Μακεδονία. Ο στόχος των σκοπιανών και των προστατών τους είναι να επικρέμεται μία απειλή συρρίκνωσης της Ελλάδος την οποία σε δεδομένη στιγμή μπορούν να χρησιμοποιήσουν προς εκβιασμό μας εχθροί και «φίλοι». Και το κρίσιμο σημείο είναι ότι το γνήσιο Μακεδονία το χρησιμοποιούμε εμείς για εσωτερική περιφέρεια, ενώ το ψευδώνυμο το χρησιμοποιούν αυτοί για ονομασία κράτους. Η πρακτική διαφορά είναι καταλυτική εις βάρος μας. και αυτό αποτελεί τον κύριο λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να ανεχθούμε την εκ μέρους τους χρήση του όρου «Μακεδονία» υφ’ οιανδήποτε εκδοχή.

Η αντίδραση των Ελλήνων πολιτών αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε παραχώρηση και δεν επιστρέψει στην φυσική αφετηρία, την όντως εθνική θέση «ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγα» της 13/4/1992 (Κωνσταντίνος Καραμανλής + Ανδρέας Παπανδρέου) θα είναι συντριπτική.

Προφανώς η κυβέρνηση ως αυτή την ώρα δεν έχει συνειδητοποιήσει το αμέτρητο βάραθρο της επιλογής της. Τα δύο μεγαλειώδη και συγκλονιστικά Συλλαλητήρια ήταν ένα πρώτο δείγμα αντίστασης. Αυτά που θα επακολουθήσουν θα είναι πολλαπλασίων διαστάσεων σε συμμετοχή και σε εθνική αποφασιστικότητα. Τότε ήταν προειδοποιητικά, τώρα θα είναι προληπτικά, ή κατ’ ανάγκην κατασταλτικά με ό,τι σημαίνει αυτό.

Το σκοπιανό πρέπει να ενώνει τον απανταχού της γης Ελληνισμό. Εξαιτίας όμως των ατυχών μέχρι στιγμής κυβερνητικών χειρισμών οι πολυειδώς ασήμαντοι γείτονες και οι ύπουλοι κηδεμόνες τους επιχειρούν να μας διαιρέσουν. Προς Θεού!

Εγκρίνουμε και επαυξάνουμε το «δια ταύτα» της Ανοιχτής Επιστολής στον Πρωθυπουργό, των Παμμακεδονικών Ενώσεων και της Επιτροπής Αγώνα των Συλλαλητηρίων:

«Ο λαός που κατέβηκε στα συλλαλητήρια, δεν είναι ο κομματικός συρφετός που πάει βόλτα στην κομματική φιέστα, με πληρωμένα τα ναύλα του από το κόμμα. Ο λαός που κατέβηκε στα συλλαλητήρια από το υστέρημά του, είναι αποφασισμένος να ακουστεί και να επιβάλλει την βούλησή του στην κυβέρνησή του, ως ο εκ του Συντάγματος εντολέας που εντέλλεται την απόφασή του στους εντολοδόχους του. (…) Μη βάλετε μπουρλότο στα ξερά χόρτα. Σας ικετεύουμε…»

Προς στιγμή ο Ζάεφ πέταξε μια πεπονόφλουδα (την απέρριψε ακόμη και το αντίπαλο κόμμα του) αλλά λίγο έλλειψε να τη πατήσει ο κ. Τσίπρας.

«Ήλι-ντεν». Είναι η επέτειος που οι κομιταζήδες κάνουν την ψευδοεπανάστασή τους (20/7/1903) προκαλώντας την αντίδραση του σουλτάνου ο οποίος πολιόρκησε και κατέστρεψε το ελληνικώτατο Κρούσοβο. Το αίμα εκείνο ξύπνησε ευτυχώς την «μικράν και έντιμον Ελλάδα». Έτσι ξεκίνησε το έπος του Μακεδονικού Αγώνα. Τελικά «ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Δεν είναι μόνον το Ήλιντεν του Vmero και η ανεξήγητη πρεμούρα (τρόπος του λέγειν, διάβαζε αξίωση Ουάσιγκτον Βερολίνου…) να χαρίσουμε το όνομα. Είναι και η αγωνία μας να βάλουμε άρον-άρον Σκόπια και Αλβανία στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς. Όμως αυτοί είναι ήδη αδελφοποιητοί με τον Ερντογάν άρα δυναμώνουμε το εναντίον μας μέτωπο. Αγνοούμε επιδεικτικά τη σοφία των προγόνων μας: «Όπου μη εξικνείται η λεοντή εκεί προσραπτέον και την αλωπεκήν» όπου δηλαδή δεν επαρκεί η υλική ισχύς εκεί να χρησιμοποιούνται και τα πολιτικοδιπλωματικά τεχνάσματα.-

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ