Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεταρρυθμιστές, όπως λέμε παλαιοημερολογίτες…

Ως μνημονιακοί τελειώσαμε. Έγιναν όλοι. Περνάμε στους μεταρρυθμιστές. Εδώ όμως πάμε σε “σχίσμα”. Με τούς σημερινούς ή με αυτούς που θα έλθουν;

Σιγά που θα κωλώσουμε στις μεταρρυθμίσεις. Βούτυρο στο ψωμί μας, οι μεταρρυθμίσεις. Έτσι θα βαφτίσουμε τα πάντα… Και την φτώχεια μεταρρύθμιση θα την πούμε… Μήπως δεν το κάνουμε, από τώρα, με τη λαμπρή μας κυβέρνηση της αριστεράς και της προόδου…;

Μεταρρύθμιση με ελαστικές μορφές εργασίας…, είπαμε τον μισθό των 317 ευρώ τον μήνα, με τετράωρη ή τετραήμερη δουλειά.

Εκσυγχρονισμό στο ασφαλιστικό σύστημα, αποκαλέσαμε τις συντάξεις πείνας του ΣΥΡΙΖΑ. Και μεταρρύθμιση το νέο κούρεμα 20%, στους επόμενους μήνες.

Αναπτυξιακή μεταρρύθμιση για επενδύσεις, στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα αποκαλούν μια νέα κρατική Τράπεζα που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπάσει αριστερούς, που συμβαίνει να μην ενταχθεί ακόμη στις ένδοξες τάξεις του κομματικού στρατού κατοχής στο κράτος.

Μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση θεωρούμε το μπάχαλο στο σύστημα παιδείας, από τη διδακτέα ύλη μέχρι τη λειτουργία των Πανεπιστημίων ως λημέρι κάθε άπλυτου, όπως την φρόντισαν τρεις, κατά σειρά, κομισάριοι παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαράς το πράγμα λοιπόν και για τις 88 μεταρρυθμίσεις από τις 113 που μας μένουν και δεν τις πλησιάζουμε, γιατί πως θα πάει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν καβαλικέψει άλογο ο Τσίπρας παριστάνοντας τον μέγα μεταρρυθμιστή χωρίς να κάνει το παραμικρό από ό,τι πράγματι λέγεται μεταρρύθμιση.

Που να αγγίξει ο Τσίπρας τις αξιολογήσεις στο κράτος. Πως θα πάει εκλογές βάζοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας 300, τουλάχιστον, από τους 2.000 άχρηστους Οργανισμούς. Από πού κι ως που θα καταργήσει τις άδειες επί αδειών και τις βεβαιώσεις επί βεβαιώσεων για να χτίσεις και μια απλή εργοστασιακή οικοδομή.

Κοροϊδευόμαστε τώρα…, θα κόψουμε κρατικές άδειες… και θα σφραγίσουμε παραμάγαζα και παραμαγαζάκια… κρατικών υπαλλήλων συντρόφων ή θα πουλήσουμε, ας πούμε τη ΛΑΡΚΟ, χωρίς να βγάλει στα κάγκελα τους τελευταίους που μας ψηφίζουν…

Γι’ αυτό και τίποτε δεν αλλάζει την ορμή… ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα μεταρρυθμισμένη Ελλάδα.

Και τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία που γελοιοποίησε οτιδήποτε αντιλαμβάνεται ο πλανήτης ως φιλελεύθερη πολιτική.

Μπας και μοιάζει στο ΠΑΣΟΚ… που ευτέλισε, μέσα σε μια δεκαετία, αυτά που, τότε, αντιλαμβανόταν, όλος ο ντουνιάς, για σοσιαλισμό, για κοινωνικοποίηση, για ανέβασμα του λαού στην εξουσία;

Με τούτα και με εκείνα όμως, έμπλεξε και ο ΣΥΡΙΖΑ, στο παιχνίδι, παίζοντας (με καλό χαρτί) εκείνο των μεταρρυθμίσεων για να έχει να πει κάτι και να αιτιολογήσει το γιατί κατεβαίνει ξανά στις εκλογές.

Γιατί ο προεκλογικός “τζόγος” θα στρωθεί σε “τσόχα”, με τραπέζι αυτό των μεταρρυθμίσεων. “Τσόχα” όμως με μπλε ή “πρασινομπλέ” χρώμα που θα παρουσιάζει το καινούργιο στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, τονίζοντας πως, η Ν.Δ., δεν έχει ανάγκη την υπόδειξη των δανειστών, του ΔΝΤ και των Αμερικάνων.

Οπότε, στην πράξη, βαδίζουμε σε “σχίσμα” μεταξύ της ορθής εποχής που έγιναν ή θα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις… Γιατί ανάμεσα στις δύο εποχές μεσολαβούν οι εκλογές.

Θα έχουμε λοιπόν (πριν τις εκλογές) στον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένουν, ως άλλοι παλαιοημερολογίτες… πως μόνο αυτοί έχουν στα χέρια τους το σωστό χρονοδιάγραμμα μεταρρυθμίσεων. Και (μετά τις εκλογές) πως μεταρρυθμίσεις είναι μόνο αυτές που έκανε ο Αλέξιος Τσίπρας, ως μέγας μεταρρυθμιστής…

Από την άλλη (πριν τις εκλογές) τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να ισχυρίζονται ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις έγιναν με το παλιό… ενώ οι ορθές είναι όσες προτίθεται να κάνει η Ν.Δ., χωρίς την απαίτηση των δανειστών. Και (μετά τις εκλογές) οι νέοι μεταρρυθμιστές (του νέου ημερολογίου…) να ισχυρίζονται ότι οι ορθές είναι μόνο αυτές που προγραμματίζει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το νέο ημερολόγιο… και όχι με το παλαιό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι εκλογές (του 2018 ή του 2019, δεν έχει σημασία πότε θα γίνουν) περνάνε τον ΣΥΡΙΖΑ στο παλαιό… αφού η Εποπτεία (την παραλαμβάνει η κυβέρνηση των εκλογών) θα μετράει με νέα χρονολογία (2018-2022) τις μεταρρυθμίσεις… Δηλαδή με το ημερολόγιο της νέας κυβέρνησης και όχι το παλαιό, μεταρρυθμιστικό (των Συριζαίων) που λήγει… τον Αύγουστο του 2018 μαζί με το μνημόνιο… Η μεγάλη πλάκα… μόλις που ξεκινάει.

Του Γιώργου Κράλογλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ