Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Βέτο” του προέδρου της ΠΓΔΜ σε ονομασία “έναντι όλων”

“Απαράδεκτη” χαρακτήρισε την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας του προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα για μία ονομασία έναντι όλων (erga omnes) ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβανόφ.

Όπως μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο Beta, o αρχηγός του κράτους της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι η θέση του βρίσκεται σε αρμονία με εκείνη όλων των προκατόχων του στον προεδρικό θώκο.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με την Προεδρία της ΠΓΔΜ, ο κ. Ιβανόφ θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ, προκειμένου ο τελευταίος να ενημερώσει τον πρόεδρο για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα σχετικά με το ονοματολογικό.

Η μία ονομασία “έναντι όλων”, για εσωτερική και εξωτερική χρήση, αποτελεί όρο της Ελλάδας προκειμένου να συναινέσει σε οποιαδήποτε λύση σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της τελευταίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ προέρχεται από το δεξιό VMRO-DPMNE, ενώ στην κυβέρνηση βρίσκονται οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 144 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 144 Η Μαργαρίτα αναλαμβάνει να παρακολουθήσει τη χήρα του...