"Απαράδεκτη" χαρακτήρισε την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας του προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα για μία ονομασία έναντι όλων (erga omnes) ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβανόφ.

Όπως μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο Beta, o αρχηγός του κράτους της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι η θέση του βρίσκεται σε αρμονία με εκείνη όλων των προκατόχων του στον προεδρικό θώκο.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με την Προεδρία της ΠΓΔΜ, ο κ. Ιβανόφ θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ, προκειμένου ο τελευταίος να ενημερώσει τον πρόεδρο για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα σχετικά με το ονοματολογικό.

Η μία ονομασία "έναντι όλων", για εσωτερική και εξωτερική χρήση, αποτελεί όρο της Ελλάδας προκειμένου να συναινέσει σε οποιαδήποτε λύση σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της τελευταίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ προέρχεται από το δεξιό VMRO-DPMNE, ενώ στην κυβέρνηση βρίσκονται οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top