Ξεκάθαρη πρωτιά της ΝΔ, την οποία ο περισσότερος κόσμος εκτιμά ότι θα κερδίσει τις εκλογές, καθαρή 3η θέση για το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και μείωση της διαφοράς ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr.

Ειδικότερα η διαφορά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βρίσκεται πλέον στο 6,5% και στο 8,2% στην πρόθεση ψήφου.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου:

– ΝΔ 23,9%,

-ΣΥΡΙΖΑ 15,7%

-Κίνημα Αλλαγής 6,5%,

-Χρυσή Αυγή 5,3%

-ΚΚΕ 4,4%

Κάτω από το 3% στην πρόθεση ψήφου βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων (1,6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,6%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (1,3%) και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (1,2%), ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, συγκεντρώνει μόλις το 0,6%
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής:
-ΣΥΡΙΖΑ 27%-ΝΔ 33,5%
-Κίνημα Αλλαγής 10%,
-Χρυσή Αυγή 7%,
-ΚΚΕ 6,5%
-Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%.
Κάτω από το όριο του 3% κινείται η Ένωση Κεντρώων με 2,5%. Και στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς κλείνει και πλέον βρίσκεται στο 6,5% από το 10,5% που ήταν πριν από σχεδόν έναν χρόνο.
Παράλληλα οι πολίτες φαίνεται πως διαφωνούν με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2018, ζητώντας στην πλειονότητά τους ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας ή διπλές κάλπες το 2019. Αναλυτικά σχετικά με το ζήτημα του χρόνου των εκλογών το 44% δηλώνει πως επιθυμεί οι εκλογές να διεξαχθούν στην ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας το 2019, ενώ το 8% εμφανίζεται θετικό σε διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές το 2019. Αντίθετα υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται το 29%, ενώ ένα επιπλέον 11% ζητάει διεξαγωγή εκλογών μέχρι το τέλος του 2018.
Όσον αφορά στο ερώτημα για καταλληλότερο πρωθυπουργό, όπου βέβαια ο “κανένας” συνεχίζει να διατηρεί τα πρωτεία με 37%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το προβάδισμα με 32% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει το 27% των προτιμήσεων.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ διατηρεί ένα πάρα πολύ ισχυρό προβάδισμα καθώς το 62% των ερωτηθέντων εκτιμά πως θα είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
crashonline.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top