Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ. Καμμένος: Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ περί τρικύκλου απευθύνεται φρασεολογικά σε Ρουβίκωνες

“Νομίζω αδικεί την πολιτική αυτή η δήλωση. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τη Νέα Δημοκρατία και κανένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου ότι έχει ή περιλαμβάνει ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία πήγαν και χτύπησαν ή τραμπόύκισαν τον κ. Μπουτάρη.

Με τον κ. Μπουτάρη έχω απίστευτες διαφωνίες, αλλά αν ήμουν εκεί θα ήμουν ο πρώτος που θα έμπαινα στη μέση για να αμυνθώ για τον κ. Μπουτάρη. Νομίζω ότι υπερβολική η δήλωση, απευθύνεται φρασεολογικά σε νεαρούς της πλατείας, τους Ρουβίκωνες και δεν απευθύνεται σε σοβαρούς έντιμους, δημοκράτες πολίτες, που θέλουν ηρεμία και ησυχία στον τόπο τους. Είναι λίγο διχαστική η δήλωση. Δεν μπορείς να το λες αυτό για ένα κόμμα, χωρίς να έχεις μία ένδειξη ή απόδειξη, να κάνεις ένα διχαστικό λόγο και να βγαίνει ο άλλος να σου απαντήσει και μετά να βγαίνει μία ανταπάντηση και να χαθεί η μπάλα…” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατέληγε ότι “ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, και της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου.”

“Ο Μπουτάρης είχε πει ότι αν έβλεπε τον Πάνο Καμμένο κρεμασμένο δεν θα κόψει το σχοινί. Είναι άθλια δήλωση, αλλά μαυρίστε τον στις εκλογές, όχι με τη βία. Κανένα κόμμα δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται αυτό το απάνθρωπο γεγονός της επίθεσης στον κ. Μπουτάρη” σημείωσε ο κ. Καμμένος, ενώ ερωτηθείς για τη δήλωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο με αφορμή την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη περί “συμπαγούς, σκοτεινού, και ακραίου τμήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης” απάντησε:

“Δεν μπορούμε να αποδώσουμε σε κανέναν τίποτα, όπως δεν μπορούμε και να αποδώσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ οποιουσδήποτε αναρχικούς που μπαίνουν και τα σπάνε.”

“Εμείς θα ψηφίσουμε όχι σε ονομασία με τον όρο Μακεδονία. Αλλά τελικά ποιος έφερε την ονομασία “Μακεδονία του Ίλιντεν” αφού ο κ. Κοτζιάς, όπως άκουσα χθες, διαφωνεί; Τελικά ποιος το έφερε αυτό, χωρίς να το ξέρουν ο Κουζιάς και οι Αμερικάνοι; Εγώ δεν πιστεύω πάντως ότι το Σκοπιανό θα τελειώσει σύντομα, δεν θα περάσει κι απ’ τη Βουλή εύκολα και η επόμενη μέρα, αν τυχόν έρθει και ψηφιστεί με 180, όπως έχει ακουστεί, θα είναι καταστροφική για την κυβέρνηση.
[…]
Ξαναψηφίστε εσείς στη Θεσσαλονίκη τον κ. Μηταφίδη, που δεν τον πειράζει η ονομασία “Μακεδονία του Ίλιντεν”. Αυτή είναι η τιμωρία για όλους τους πολιτικούς, στην κάλπη.”

Σε ερώτηση τέλος, τι σκέφθηκε ο ίδιος όταν άκουσε πρώτη φορά για τη “Μακεδονία του Ίλιντεν” ο κ. Καμμένος απάντησε… “Ιλίντιος”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ