Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το έργο αναβάθμισης του γηπέδου Ζαγαρά στην Λιβαδειά

Στη χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου Ζαγαρά Λιβαδειάς προχωρά η Περιφέρεια, στο πλαίσιο ενίσχυσης υποδομών και εγκαταστάσεων στους δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Η χρηματοδότηση ανακοινώθηκε μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Λεβαδέων που είναι και ο κύριος φορέας υλοποίησης του έργου.

Η χρηματοδότηση, ύψους 625.000 ευρώ, αποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Λεβαδέων, πέρα από την διοικητική της ευθύνη, έπειτα από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά και αφορά στο έργο που περιλαμβάνει:

· Χωματουργικές εργασίες για την κατασκευή υπόβασης εγκατάστασης συνθετικού χλοοτάπητα

· Εξυγίανση βραχώδους πρανούς

· Εργασίες μόρφωσης-σταθεροποίησης της σκάφης της περιοχής του αγωνιστικού χώρου

· Διάνοιξη τάφρου για την κατασκευή δύο συλλεκτηρίων αποστραγγιστικών τάφρων του αγωνιστικού χώρου

· Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα μετά των υλικών πλήρωσής του.

· Κατασκευή περίφραξης περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου μετά της κατασκευής στηθαίου για την πάκτωσή της.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Για κάθε ευρώ που εξασφαλίζεται για έργα και υποδομές σε κάθε δήμο της Στερεάς Ελλάδας, δίνεται μία μικρή η μεγάλη μάχη. Και όταν ολοκληρώνεται το έργο αυτό, πρόκειται αντίστοιχα για μία μικρή ή μεγάλη νίκη. Οι μάχες της Περιφέρειας έχουν εχθρούς το χρόνο, τη γραφειοκρατία και την οικονομική κρίση και είναι νίκη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όταν μπορεί να χρηματοδοτεί κάθε υποδομή, κάθε δράση και κάθε έργο που κάνει την καθημερινότητα καλύτερη. Γιατί αυτό είναι το αντικείμενό της, η καθημερινότητα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ