Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρχονται ψέματα “νέας κοπής”

Εάν δεν πάμε σε εκλογές, πριν τα μπάνια του λαού, θα το ζήσουμε και αυτό, από τον Σεπτέμβριο. Τα, εκτός μνημονίου, ψέματα “νέας κοπής” του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια θα είναι η διαφορά στα ψέματα “παλιάς κοπής” ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της περιόδου Ιανουάριος 2015-Αύγουστος 2018, με να “νέας κοπής” αμέσως μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Ας σταθούμε αρχικά, για μια πρώτη ιδέα, στη (βεβαιότατη) ισχυρή Εποπτεία των δανειστών, που μπαίνει μπροστά την ίδια ημέρα της εξόδου από το μνημόνιο. Την Εποπτεία που θα λουζόμαστε (σε πρώτη φάση) μέχρι το 2022.

Υπάρχει περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί (ξεκάθαρα και όχι με ακαταλαβίστικη, σκόπιμα μπερδεμένη, μέθοδο) πως οι Τσίπρας και Τσακαλώτος αποδέχθηκαν συμφωνία για την Εποπτεία; Μόνο τρελός ή φανατικός, του 3% του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να πιστέψει κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, ο Αλέξης Τσίπρας χάνει την άνεση να εφαρμόζει ό,τι τον βολεύει (ως εναλλακτική λύση, ίσου αποτελέσματος στα προαπαιτούμενα) λέγοντας στον λαό την πασίγνωστη ψευτιά πως τα ψηφίζει με βαριά καρδιά, αλλά τι να κάνει αφού τα απαιτούν οι δανειστές…

Τέρμα αυτή η, αλά – ΣΥΡΙΖΑ “μαγκιά”, αν δεν αντικατασταθεί η δικαιολογία, των δήθεν υποχρεώσεων του μνημονίου, με εκείνη των υποχρεώσεών μας από την Εποπτεία.

Πως όμως θα το κάνει αυτό ο Τσίπρας τώρα που επέλεξε το σύνθημα “καθαρή έξοδος”; Σύνθημα που δεν σε αφήνει να μπαλώσεις την κατάσταση όπως στα ψέματα, “παλαιάς κοπής”, της 3ετούς περιόδου ΣΥΡΙΖΑ με ενοχοποίηση μόνο των δανειστών σε κάθε μέτρο. Σε κάθε χαράτσι.

Και ένα από τα κορυφαία ψέματα ΣΥΡΙΖΑ, της μορφής αυτής, είναι και το “ζωγραφισμένο” και στο είδος και στο ύψος των χαρατσιών που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγει να συμμαζέψει το κράτος. Για να μην περικόψει (με απολύσεις) κομματικές δυνάμεις, ψηφοφόρων κρατικών υπαλλήλων.

Οι εναλλακτικές της επιβολής φόρων αντί της συρρίκνωσης του (ευρύτερου) κράτους κατά 150.000 άτομα (σε δόσεις των 15.000 κάθε χρόνο) ήταν “φρούτο” που “φύτεψε” ο Γ. Παπανδρέου, “ράντισε και έθρεψε” ο Α. Σαμαράς, αλλά “ωρίμασε”, για τα καλά, στα χρόνια του Αλέξη Τσίπρα.

Η “ανακάλυψη” των σίγουρων εσόδων 3 δισ. από τον ΕΝΦΙΑ (με πρόσχημα το ότι εφαρμόζεται και αλλού…), που έριξε τη Ν.Δ. το 2015, ήταν επίσης δικό μας εναλλακτικό εφεύρημα… επειδή (κατά τους δανειστές) οι ιδιωτικοποιήσεις πήγαιναν με τον αραμπά… (για τους γνωστούς λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας).

Ο Αλέξης Τσίπρας απλά δεν έκανε την ανοησία… να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ (που είχε τάξει προεκλογικά) γιατί οι δανειστές θα τον πίεζαν να εξασφαλίσει τα 3 δισ. του ΕΝΦΙΑ από ισόποσες, σίγουρες όμως και προγραμματισμένες, αποκρατικοποιήσεις.

Αλλά που να μπλέκει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με αποκρατικοποιήσεις (το 2015) όταν οι θεατρίνοι του προσποιούμενοι τους αντάρτες… δεν πήγαν ούτε στην τελετή των Κινέζων για την πώληση του ΟΛΠ.

Η εντελώς αδικαιολόγητη, τερατώδης (εκτός από ιλιγγιώδης) αύξηση του ΦΠΑ μέχρι και στη χρήση δημόσιων ουρητηρίων…, (που λέει ο λόγος), ήταν επίσης εναλλακτικό “φρούτο” στην πίεση των δανειστών να γίνει αποδεκτή η εργαλειοθήκη, τεχνοκρατών των Βρυξελλών, (εκείνων που έμειναν ένα χρόνο στην Αθήνα) με τις υποδείξεις για διάλυση μέχρι και 400 από τους 2.500 άχρηστους κρατικούς Οργανισμούς, ώστε να εξοικονομηθούν περισσοτέρων από τα 3 δισ. του ΕΝΦΙΑ.

Σήμερα, το κούρεμα των συντάξεων κατά 20% είναι η ουρά… από το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων για γερό “μαχαίρι” στην κρατική μηχανή με μαζική διάλυση Οργανισμών και υπηρεσιών βάζοντας κριτήρια την αξιολόγηση και την αξιοκρατία… Τα κριτήρια, δηλαδή που μάχεται το “αντάρτικο” της ΑΔΕΔΥ.

Γι΄ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ τα μασάει… στο κούρεμα των συντάξεων και καταφεύγει στα αριστερά ασαφή και μπερδεμένα περί επανεξέτασης της υπόθεσης… Εκλογές γαρ…

Οπότε, έχοντας παραμάσχαλα… την δήθεν “καθαρή έξοδο” του Αυγούστου, άντε να δικαιολογήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ, την νέα φουρνιά περικοπών και φόρων που έρχονται, το Φθινόπωρο (ως συνέπεια των προαπαιτούμενων που θα μείνουν από τα 88 αλλά και υποδείξεων της Εποπτείας). Συνεπώς, αν ο Τσίπρας δεν επιλέξει το στρίβειν… δια των εκλογών, θα “επιστρατεύσει”, ορδές… ψεμάτων (“νέας κοπής” τώρα) μιας και δεν γίνεται με καθαρή έξοδο και χωρίς Εποπτεία… να επιβάλλουμε μόνοι μας, βρε αδερφέ, νέα μέτρα και νέα χαράτσια. Όμοια, μάλιστα, με εκείνα των δανειστών… Γίνεται αυτό σύντροφοι;


Του Γιώργου Κράλογλου 
capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ