Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπακογιάννη: Συγκλονιστικό αυτό που έγινε χθες στη ΝΔ-Δικαιώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“Η ‘σαλαμοποίηση’ του Σκοπιανού σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνολική ολοκληρωμένη λύση που θα αφορά και στα αλυτρωτικά ζητήματα.

Είναι μία λάθος λογική και από την αρχή είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης  focus 103,6 fmη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

“Η ΝΔ ασχολείται αυτή τη στιγμή με τη δική της πορεία προς το λαό, μία πορεία διαφορετική από τι είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα στα κόμματα. Στόχος είναι να απευθυνθούμε στην ευρεία παραταξιακή βάση της ΝΔ, το σύνολο του κέντρου, της δεξιάς κτλ, έτσι ώστε να έχουμε την επόμενη μέρα εκείνες τις πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται, ώστε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει την αλαζονεία της πλειοψηφίας, παρά τις τεράστιες δημοσκοπικές διαφορές. Χρειάζονται ευρείες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις και θα τις αναζητήσουμε την επόμενη μέρα.
Σ΄αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να έχουμε περισσότερες θετικές ψήφους από τον ελληνικό λαό. Ανθρώπους που θέλουν να βάλουν ψηλά τον πήχη για τη χώρα.”

Αναφορικά με τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές η κ. Μπακογιάννη δήλωσε:

“Είναι συγκλονιστικό αυτό που έγινε χθες στη ΝΔ: Ψήφισαν πάνω από 150.000 άνθρωποι και για το συνέδριο και για τις ΝΟΔΕ. Είχαμε τεράστιες αντιδράσεις στο εσωτερικό, υπήρξαν άνθρωποι που είπαν: πάμε τώρα, παραμονές εκλογών να δημιουργήσουμε εσωκομματικές τριβές; Επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δικαιώθηκε χθες απολύτως, γιατί η ΝΔ έχει επικαιροποιημένα περίπου 40.000 ανθρώπους που γράφτηκαν πρώτη φορά στο κόμμα και είναι οικονομικά ενήμεροι. Το κόμμα πήρε χθες στα ταμεία του πάνω από 1,8-2 εκ. ευρώ και ταυτόχρονα οι άνθρωποι που επελέγησαν, επελέγησαν από τη βάση ως σύνεδροι για το επόμενο συνέδριο. Αυτά είναι πρωτόγνωρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα ανοίξει το κόμμα, το είπε και το έκανε.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε “πολύ ανησυχητική την προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι καταστροφικό, γιατί η Τ.Α. κρίνεται από την αποτελεσματικότητά της. Με την απλή αναλογική που θέλει να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπλοκάρονται από συγκεκριμένα συμφερόντα αποφάσεις που είναι για το καλό όλων των δημοτών.

Σε ερώτηση αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι χρήσιμος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάνη απάντησε:

“Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανήκει σε άλλο κόμμα. Έχουμε κατά καιρούς έρθει σε δριμύτατες αντιπαραθέσεις, αλλά και σε γόνιμη συνεργασία.
Για να είμαστε ξεκάθαροι: Στην πολιτική δεν μπαίνεις για να σκοτώνεσαι. Μπαίνεις για να υπερασπιστείς τις θέσεις και τις αρχές σου.
Σε πάρα πολλά θέματα λοιπόν διαφωνούμε ριζικά, σε άλλα θέματα μπορούμε να συμφωνήσουμε. Εγώ αν μπορώ να βρω συναινέσεις, δεν θα τις κλωτσήσω. όμως παράταξή μας και είμαι πάρα πολύ περήφανη γι’ αυτή έχει τις δικές της αρχές και αξίες. Εμείς στη ΝΔ έχουμε κάνει πάρα πολλά λάθη, είναι βέβαιο ότι μπορούμε να γεμίσουμε το χρυσό οδηγό. Αλλά στα κρίσιμα θέματα, εθνικής σημασίας, στα θέματα της Ευρώπης, στα θέματα που απαιτείται πατριωτισμός, εμείς ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Και για αυτό είμαι παρά πολύ περήφανη. Εμείς δεν είπαμε “όχι στην ΕΟΚ”, δεν είπαμε “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ στο ίδιο συνδικάτο”, εμείς ήμασταν μια ζωή από αυτήν την πλευρά και το χρωστάμε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Το συνεχίσανε οι αρχηγοί της ΝΔ, μετά από αυτόν το συνεχίζει σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.”

Κληθείσα τέλος να σχολιάσει τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί συνέχειας του κράτους, τόνισε:

“Το αν το κράτος έχει συνέχεια ή δεν έχει συνέχεια, δεν είναι, αν θα βάλω μπλε ή κόκκινο πουκάμισο, είναι μία άποψη ουσίας. Εγώ λοιπόν λέω ναι, ότι το κράτος έχει συνέχεια και το έλεγα όμως πάντα. Ο κ. Σκουρλέτης λέει ότι το κράτος έχει συνέχεια σήμερα, και το κράτος δεν έχει συνέχεια πριν από τρία χρόνια. Λυπάμαι πάρα πολύ, η αξιοπιστία του κ. Σκουρλέτη είναι ανύπαρκτη.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ