Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα βάζει «μπλόκο» σε Τούρκους βουλευτές και δημοσιογράφους

Η Ελλάδα έχει απαγορεύσει σε πολλούς βουλευτές από το κύριο αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της Τουρκίας, καθώς και πολλούς δημοσιογράφους, να εισέλθουν στη χώρα, μεταδίδει ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CNN Türk.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του CHP, Μουχαρέμ Ιντζέ, είχε προγραμματιστεί να απευθυνθεί σε Τούρκους ψηφοφόρους στη βορειοανατολική ελληνική πόλη της Κομοτηνής, στο πλαίσιο της εκστρατείας του στις 31 Μαΐου. Συνοδεύτηκε από ομάδα βουλευτών και δημάρχων CHP, καθώς και δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές επέτρεψαν στον Ιντζέ να εισέλθει στη χώρα, αλλά απαγόρευσαν τους συνοδούς.

«Περιμέναμε δύο ώρες για να επιλυθεί το ζήτημα. Η ελληνική συνοριακή αστυνομία δεν επέτρεψε την ενθάρρυνση του Ιντζέ ή των δημοσιογράφων, καθώς δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων », δήλωσε ο δημοσιογράφος του CNN Türk, Cansu Karadan.

«Ήμασταν εκεί για μια απλή επίσκεψη, όχι για να κάνουμε πολιτική. Αλλά δεν μας επέτρεψαν να εισέλθουμε », δήλωσε ο Erdin Bircan, βουλευτής του CHP της Αδριανούπολης.

Οι τουρκικές προεκλογικές εκστρατείες στις πόλεις της ΕΕ όπου ζουν οι Τούρκοι ψηφοφόροι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, γράφει η τουρκική Hurriyet.

Πριν από το συνταγματικό δημοψήφισμα του Απριλίου του 2017, οι Τούρκοι υπουργοί ταξίδεψαν σε χώρες με μεγάλες τουρκικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των Κάτω Χωρών και της Γερμανίας, προκειμένου να προωθήσουν την αλλαγή. Ωστόσο, οι αρχές τους εμπόδισαν, αναφέροντας ανησυχίες για την ασφάλεια.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Γερμανία, η οποία φιλοξενεί περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους τουρκικής καταγωγής, λέει ότι δεν θα επιτρέψει στους ξένους πολιτικούς να εκστρατεύσουν στο γερμανικό έδαφος πριν από τις εκλογές, ενώ ο ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι ο Ερντογάν θα αποκλειστεί από την «προσπάθεια εκμετάλλευσης» των τουρκικών κοινοτήτων της Ευρώπης.

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 (VIDEO)

Δείτε τα επεισόδια του β κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 Η Αλεξάνδρα, αδύναμη και καταβεβλημένη, «συναντά» και μιλά στον...