Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό

Όπως όλα δείχνουν κρίσιμο θα είναι το τετ-α-τετ στη Σόφια ανάμεσα στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον ομόλογό του κ. Ζόραν Ζάεφ.

Η συνάντηση αυτή όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr αναμένεται να πραγματοποιηθεί με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς δείχνει πως η διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό έχει προχωρήσει. Ωστόσο παραμένουν και πολλά «μέτωπα» τα οποία είναι ανοικτά.

Οι δύο πλευρές «διαρρέουν» πως η συνάντηση στη Σόφια δεν θα καταλήξει σε λύση και είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και επόμενος γύρος για να καλυφθεί η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της περιμένει λύση μέχρι τον Ιούνιο, μήνας ο οποίος θα σηματοδοτήσει καθοριστικές αποφάσεις στο εσωτερικό της.

«Θερμό» ωστόσο αναμένεται να γίνει το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας καθώς η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε πως «απαράβατη προϋπόθεση και θεμελιώδης εγγύηση για οριστική λύση είναι η αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αλλαγή που όχι απλά θα προβλέπεται, αλλά θα έχει γίνει πράξη πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ