Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι πιο δημοφιλείς περιοχές για αγορά ή ενοικίαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι Αμπελόκηποι και το Πεντάγωνο αποτελούν τις πρώτες περιοχές προτίμησης στο Δήμο Αθηναίων από υποψήφιους αγοραστές διαμερισμάτων αλλά και από ενδιαφερόμενους ενοικιαστές λόγω των σχετικά χαμηλών τιμών στις οποίες προσφέρονται αρκετά διαμερίσματα προς πώληση η ενοικίαση καθώς έχουν το πλεονέκτημα να καλύπτονται με όλα τα μέσα δημόσιας μεταφοράς καθιστώντας έτσι εύκολη την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε ο δημοφιλής ιστότοπος μικρών αγγελιών πώλησης και ενοικίασης κατοικιών “Spitogatos.gr” στηριζόμενος στις αναζητήσεις των επισκεπτών του ,αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν τις καταχωρήσεις των ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών ακινήτων για πώληση η ενοικίαση του ακινήτου τους.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Στον τομέα της αγοράς διαμερισμάτων ως δημοφιλείς περιοχές στο Δήμο Αθηναίων, λόγω των σχετικά ικανοποιητικών τιμών πώλησης ανάλογα βέβαια με τα βαλάντια και τις απαιτήσεις των ενδιαφερομένων, θεωρούνται κατά σειρά οι Αμπελόκηποι-Πεντάγωνο (όπου οι τιμές πώλησης ανά τ.μ κρίνονται χαμηλές), το Κολωνάκι-Λυκαβηττός (για τα ακριβά πορτοφόλια), το κέντρο της Αθήνας, το Παγκράτι και τελευταία η περιοχή των Εξαρχείων και της Νεάπολης όπου οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές. Συγκεκριμένα η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης είναι στο κέντρο της Αθήνας λίγο χαμηλότερη από τα 3.500 ευρώ/τ.μ, στο Κολωνάκι-Λυκαβηττό λίγο πάνω από 3.300 ευρώ/τ.μ, στους Αμπελόκηπους-Πεντάγωνο 1500 ευρώ/τ.μ και στα Εξάρχεια λίγο χαμηλότερα των 1200 ευρώ/τ.μ.

Οι ίδιοι περιοχές, με εξαίρεση τα Εξάρχεια τη θέση των οποίων καταλαμβάνουν τα Ιλίσια, προκαλούν το ενδιαφέρον των ενοικιαστών με τη μέση τιμή να κυμαίνεται από τα 7,8ευρώ/τ.μ στους Αμπελόκηπους μέχρι τα 14 ευρώ/τ.μ στο ιστορικό κέντρο.

ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Με βάση την ίδια έρευνα ιδιαίτερη προτίμηση στην Αττική για αγορά κατοικίας, εκτός δήμου Αθηναίων, δείχνουν Ελληνες και ξένοι αγοραστές για ακριβές αλλά και φτηνές περιοχές όπως Γλυφάδα, Βούλα, Καλλιθέα, Κηφισιά, Μαρούσι και Χαλάνδρι, ενώ οι υποψήφιοι μισθωτές, ανάλογα με την οικονομική τους επιφάνεια, αναζητούν διαμέρισμα για ενοικίαση στη Νέα Σμύρνη, στην Κηφισιά, στο Χαλάνδρι, στη Γλυφάδα, το Περιστέρι και το Ηράκλειο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη συμπρωτεύουσα πρώτη επιλογή για αγοραστές διαμερισμάτων ή κατοικιών αποτελεί η Καλαμαριά με μέση τιμή πώλησης πέριξ των 1.600 ευρώ/τ.μ, το κέντρο της πόλης με μέση τιμή λίγο χαμηλότερη των 1.400 ευρώ/τ.μ και ακολουθούν η Τούμπα, η Πυλαία και η φτηνή περιοχή του Ευόσμου (900 ευρώ/τ.μ). Οσον αφορά την ενοικίαση διαμερίσματος πρώτη επιλογή αποτελεί η Καλαμαριά με προσφερόμενη τιμή τα 6 ευρώ/τ.μ, το κέντρο της πόλης με 8,5 ευρώ/τ.μ, η Τούμπα με 6,3 ευρώ/τ.μ, η Πυλαία με 7,1 ευρώ/τ.μ και ο Εύοσμος με 4,1 ευρώ/τ.μ.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ