Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκπρόσωπος Ερντογάν για τους «8»: Αφήνουν τους τρομοκράτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι

«Και η μη έκδοσή τους είναι σκάνδαλο», είπε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και η Άγκυρα κατηγορεί ως πραξικοπηματίες.

Χθες η Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο και δεύτερο από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, ωστόσο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναμένεται να καταθέσει αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης της δευτεροβάθμιας Επιτροπής.

«Είναι ένα δυσάρεστο γεγονός ότι έγινε δεκτό το αίτημα για άσυλο των δύο από τους οκτώ τρομοκράτες. Ζητήσαμε πολλές φορές την έκδοσή τους και βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι τρομοκράτες. Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε αυτό το γεγονός. Αυτοί οι άνθρωποι έκλεψαν ένα ελικόπτερο και διέφυγαν. Είναι σκάνδαλο όχι μόνο η μη έκδοσή τους αλλά και το να αφήνονται ελεύθεροι. Εμείς για το καλό των σχέσεων των δύο χωρών κάναμε κάθε είδους έκκληση. Αν είχε συμβεί το αντίθετο, αν εμείς είχαμε προστατεύσει κάποιους άλλους εδώ, ποια θα ήταν η αντίδραση της Ελλάδας;», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε αφεθεί εκτός φυλακής, αλλά με όρους ασφυκτικής εποπτείας και ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, Suleyman Ozkaynakci, έως ότου βγει η τελική απόφαση της ελληνικής Πολιτείας.

Σημειώνεται ότι ο Άρειος Πάγος έχει απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «οκτώ» στην Τουρκία, οι οποίοι είχαν καταφύγει με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν.
Τουρκικά ΜΜΕ για άσυλο σε δεύτερο Τούρκο αξιωματικό: Απόφαση σκάνδαλο

Πυρά κατά της ελληνικής δικαιοσύνης εξαπολύουν εκ νέου τα τουρκικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας την απόφαση να δοθεί άσυλο στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό από τους «8» που αυτομόλησαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα.

«Σκάνδαλο η απόφαση της Ελληνικής Επιτροπής Ασύλου» αναφέρει στον τίτλο της η Sabah, υπογραμμίζοντας ότι ενέκρινε το αίτημα ενός ακόμη στρατιώτη του κινήματος Γκιουλέν (FETÖ), του Αχμέτ Γκιουζέλ, για άσυλο μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

«Η Ελλάδα αποδέχθηκε έναν ακόμη στρατιώτη του Γκιουλέν», γράφει η Yeniakit, τονίζοντας ότι η επιτροπή ασύλου έκανε δεκτό το αίτημα του Γκιουζέλ, μετά το αντίστοιχο του Οζκιαντσί, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

«Οι ελληνικές αρχές έδωσαν το ΟΚ σε έναν ακόμη πραξικοπηματία», τονίζει το Anadolou, υπογραμμίζοντας ότι η επιτροπή επικύρωσε την αίτηση ασύλου και δεύτερου Τούρκου πρώην στρατιωτικού που συμμετείχε στην αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος, το οποίο «ενορχήστρωσε ο εξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ