Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έγγραφο – φωτιά! 45.000.000 ευρώ μοίρασε ο Φρουζής της Novartis σε 29 πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους (ΦΩΤΟ)

Σαρανταπέντε εκατομμύρια ευρώ διακίνησε ο ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, από τον τροφοδότη λογαριασμό στη Ζυρίχη για τις ανάγκες των διακριτικών πληρωμών, σύμφωνα με την εφημερίδα Kontranews.

Το τεράστιο αυτό χρηματικό ποσό προερχόταν από τα μαύρα κονδύλια της Novartis που προορίζονταν για τα λαδώματα 29 μεγαλόσχημων πολιτικών και αξιωματούχων στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονταν στη διαμόρφωση πολιτικής και τιμών στα φάρμακα. Ο πολυεθνικός κολοσσός έδινε ιδιαίτερο βάρος στην Ελλάδα γιατί οι τιμές των φαρμάκων στη χώρα καθόριζαν αποφασιστικά τις τιμές σε άλλα 29 κράτη.

Ένα έγγραφο – φωτιά της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς που περιλαμβάνει τεκμηριωμένα στοιχεία για το γιγαντιαίο σκάνδαλο ανοίγει τον τροφοδότη λογαριασμό του φρουζή στην Ελβετία, η κίνηση του οποίου θα αποκαλύψει αυτους που άρπαξαν τις μίζες για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στο Δημόσιο.

Το άνοιγμα του τροφοδότη λογαριασμού αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμο και επικίνδυνους τριγμούς σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ