Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέες επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες από 2019 -Φόροι και εισφορές 6 στα 10 ευρώ Πηγή: Νέες επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες από 2019 -Φόροι και εισφορές 6 στα 10 ευρώ | iefimerida.gr

Αντιμέτωποι με ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα βρεθούν το 2019 πάνω από 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, μηχανικοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές να φτάνουν ή και να ξεπερνούν το 60% του εισοδήματός τους.

Από την αρχή του έτους οι ασφαλιστικές εισφορές τους που θα πληρώνουν θα υπολογίζονται στο 100% του εισοδήματός τους με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με νέα αύξηση εισφορών έως 18%.

Οπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, η έκπτωση 15% στον υπολογισμό των εισφορών επί του εισοδήματος καταργείται από το 2019 πλέεον θα λαμβάνεται υπόψη το καθαρό δηλωτέο εισόδημα συν τις καταβλητέες εισφορές.

Την ίδια ώρα θα αυξηθεί κατά 2% η εισφορά κύριας ασφάλισης για τους ασφαλισμένους του τέως ΟΓΑ και θα διαμορφωθεί στο 18% από 16%.

Το νέο χαράτσι που είναι ήδη νομοθετημένο θα «γονατίσει» τη μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών, που ήδη πληρώνει εισφορές και φόρους που υπερβαίνουν το 50% του εισοδήματός τους.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ